31.08.2020

Druhé setkání s letošním soupeřem. Kobra zamíří do Klatov

Marek Baloun

Další přátelské utkání zanese Branické do míst, které dobře znají a kam budou vyjíždět i během této sezóny. Západočeské Klatovy loni trápily Pražany v základní části a oba týmy se potkali i v play-off, které však za stavu 1:2 pro Kobru utnula pandemie. V aktuální přípravě už spolu stihli odehrát jeden zápas, který získali Pražané 3:1. Začátek bojů o ten druhý je stanoven na úterní 18. hodinu.

Tým z města vzdáleného 40 kilometrů od Plzně loni v základní části skončil přesně uprostřed. 14 proher a 28 výher jim vyneslo 78 bodů a díky nim odsunuli právě svěřence Miloslava Šeby na páté místo.

Vyrovnanost obou týmů dokládá i fakt, že v základní části jejich vzájemné zápasy skončily nerozhodně 3:3. Hned v 1. kole Pražané na domácí půdě vyhráli 4:2, aby v kole 8. prohráli 3:5. Západočeši následně "šli do vedení", když v dalším setkání rozcupovali Kobru v Braníku 8:1. Pražané venku kontrovali opět výhrou 4:2 a i další zápas ovládli, byť jen těsným výsledkem 2:1. Poslední zápas základní části nakonec připadl soupeřovi, když byl za stavu 1:1 lepší v prodloužení.

Nadstavbová část vypadala, že bude pro Pražany pěkně ledovou sprchou. Klatovy jakožto výše usazený tým začínal doma a s výsledky 4:2 a poté 5:1 venku to vypadalo na čisté vyřazení Branických. Kobra ale zatáhla za ruční brzdu a uzmula třetí zápas, byť těsně v prodloužení, výhrou 2:1. Na čtvrtý zápas už nedošlo a nikdy se tak nedozvíme, zda by se série zdramatizovala, nebo naopak skončila v nejkratší době.

Klatovy do přípravy vstoupily pouze s jednou novou posilou. Tou se stal odchovanec Martin Fořt, který postoupil z juniorky do A-týmu a letošní sezóna tak bude jeho první mezi dospělými. Spolu s týmem odehrál tři zápasy, které však farma extraligové Plzně všechny prohrála. Na prvoligový Sokolov nestačila vysoce 2: 7, druholigový Tábor vyhrál 6:1 a pouze zápas s Kobrou skončil mírnou porážkou 1:3.

(autorka fotografie: Anna Boháčová)

související články


partneři klubu