28.08.2020

Nastoupí David Servis do 2. ligy? Braničtí možná opět přijdou o soupeře

Vojtěch Martinek

Jedním ze soupeřů Kobry v uplynulém ročníku byl i českobudějovický David Servis – nevyzpytatelný protivník z dolní poloviny tabulky, kterého se nevyplatilo podcenit. Jihočeši se původně měli s Branickými pravidelně potkávat i v sezóně nadcházející, po měsících ticha o stavu klubu ale do médií nyní prosakují zprávy o jeho, aspoň prozatímním, konci ve třetí nejvyšší soutěži.

Spekulace o nejisté budoucnosti servismanů se poprvé začaly objevovat v polovině srpna. Portál hokej.cz tehdy zveřejnil informaci o potenciálním návratu Moravských Budějovic, jejichž druholigovou licenci převzalo do českých soutěží dočasně se vracející Znojmo, do třetí nejvyšší soutěže. Ten by jim měla umožnit právě dohoda s vedením českobudějovického celku.

Den poté, tedy 14. srpna, však byla na oficiálním facebookovém profilu Žihadel publikována kopie emailu jednatele klubu Miroslava Vybírala, jenž byl adresován tamnímu starostovi a radním, a v němž po patnácti letech na české hokejové mapě oznamuje definitivní konec činnosti klubu. Varianta s převodem licence se tak jeví jako značně nepravděpodobná.

O několik dnů později, během nichž David Servis stále nepodal ani jedinou zprávu o jeho účasti v nadcházejícím ročníku, se pak na portálu jchokej.cz objevil rozhovor s dnes již bývalým kapitánem a dlouholetou oporou týmu Romanem Šulčíkem. Dle něj je, alespoň dočasný, konec klubu v soutěži jistý.

Na vině je hlavně vytížení obou dvou českobudějovických stadionů, tedy Budvar arény a Hokejového centra Pouzar. O ty se dělí mimo jiné extraligový Motor, Black Dogs Budweis z ULLH a hvězdami naplněný nový klub HC Samson, jenž bude působit v krajském přeboru. Servismanům se nepodařilo zajistit ledovou plochu nejen pro utkání, ale dokonce ani pro pravidelné tréninky.

Kobra tak pravděpodobně ještě před startem soutěže přijde o jednoho ze soupeřů, podobně jako tomu bylo před začátkem loňského ročníku. Tehdy třetí nejvyšší soutěž opustil NED Hockey Nymburk, který si původně plánoval dát jen jednosezónní pauzu a do druhé ligy se pak rychle vrátit. K tomu ale nedošlo, Středočeši nakonec nepodali přihlášku do žádné soutěže.

Konci David Servisu naznačuje i rozpad hráčského kádru, všechny hlavní opory týmu se už připravují v nových působištích. Brankář Martin Hauser zamířil do Písku, Roman Šulčík, Jakub Marek a Tomáš Vak pak budou hájit barvy Českého Krumlova. Ostrostřelec Miroslav Tejko zase posílil Tábor. Z předních osobností kádru bez angažmá zůstává jen veterán Vladimír Sičák a mladík Jonáš Kronus.


partneři klubu