29.08.2020

Pod vedením gólmana Lukáše Langera proběhlo soustředění druhé a třetí třídy

Martina Nová

Mladí hokejisté druhé a třetí třídy mají za sebou týdenní soustředění v benešovském Městském sportovním zařízení, které jim nabídlo perfektní zázemí pro trénink na ledě i mimo něj. Akci měl na starosti trenér Lukáš Langer, jenž je zároveň brankářem A-týmu.

Hráči ročníku 2013 během přípravy na ledě

Benešovský areál zahrnuje jak zimní stadion, tak také atletické i fotbalové hřiště, workout hřiště, tělocvičnu a dokonce i plavecký bazén, děti tedy měly širokou škálu možností, kde se mohly vyřádit. Aby vše proběhlo co nejlépe, soustředění předcházely pečlivé přípravy, které navíc byly ovlivněny nutnými opatřeními z důvodu nemoci Covid-19. Ihned po příjezdu museli hráči projít zdravotní prohlídkou u přítomné zdravotnice, aby se plně mohli zapojit do připraveného programu.

Hráči ročníku 2012 během tréninku mimo led

O pár hodin později totiž mladší skupinu čekala suchá příprava na atletickém hřišti. Starší hokejisté naopak okamžitě oprášili po prázdninách výstroj a vyjeli na ledovou plochu. Každodenní program pak zahrnoval dvakrát přípravu na ledě a dvakrát trénink mimo mantinely, po večeři se pak ročníky 2012 a 2013 střídaly v bazénu nebo se bavily odpočinkovými týmovými hrami.

Ročník 2012 v bazénu

Uprostřed týdne čekal na děti odpolední výlet na nedaleký zámek Konopiště. Cestu tam zdolali borci pěšky, zpátky si zážitek zpestřili jízdou tamním výletním vláčkem. Obdobně jako v uplynulém roce se všichni těšili na medvěda Jirku, který se však v horkém dni neukázal. Útěchou však byla zmrzlina a nákup suvenýrů na náměstí zámku.

Cesta vláčkem z Konopiště

Předposlední večer čekala na děti plánovaná noční bojovka, kterou i přes přechozí obavy všichni úspěšně zvládli. Během posledního dne soustředění se uskutečnil společný zápas, což bylo završeno slavnostním vyhlášením cen a předáním diplomů za přítomnosti rodičů.

Vše probíhalo pod vedením trenéra druhé a třetí třídy Lukáše Langera, který měl z průběhu akce velkou radost. „Soustředění hodnotím velmi kladně a přínosně, rád bych pochválil všechny děti za dobře odvedenou práci na ledě i na suché přípravě,“ a zároveň také poděkoval kolegům, kteří se rovněž podíleli na pořádání. „Velký dík patří celému realizačnímu týmu za bezvadný přístup k dětem a maximalistické nasazení každý den (trenéři - J. Vacek, D. Sobotka, L. Maxiánová, V. Exnerová, M. Chlada a vedoucí mužstva - J. Stanko a J. Šubotník).“

Trenér 2. a 3. třídy Lukáš Langer

partneři klubu