06.03.2020

Play-off začíná! Kobru čeká náročné předkolo s Klatovy

Vojtěch Martinek

Sezóna vrcholí! Po dlouhé základní části přichází na řadu vyřazovací boje, na jejichž konci je kvalifikace o Chance ligu. Kobra do bitev o šanci postoupit do vyšší soutěže vstoupí předkolem proti Klatovům, se kterými měla v dlouhodobé fázi vyrovnanou bilanci vítězství a porážek. Zvládne sérii se Západočeským sokem a probojuje se do semifinále? Rozpis zápasů najdete níže.

Hokejisté z Braníku se ve skupině Střed umístili na pátém místě s dvoubodovou ztrátou právě na Klatovy, které v sobotním úvodním duelu série tak budou mít výhodu domácí půdy. Západočeši sice nasbírali méně vítězství v základní hrací době, díky sedmi úspěchům po prodloužení ovšem Šebovy svěřence těsně předběhly. Druhé předkolo pak proti sobě svede Příbram a David Servis.

Zatímco Kobra zakončila základní část výhrami právě nad celky, které se budou prát o postup v paralelně hrané sérii, týmu lodivoda Michala Straky konec dlouhodobé fáze nevyšel dle představ. Šňůru pěti výher, jenž běžela od konce ledna do půlky února, totiž vystřídaly tři porážky v řadě. Klatovy padly proti Táboru těsně 3:4, z Kolína si odvezly výsledek 2:3 a ve středečním posledním kole podlehly Příbrami 1:5.

Co se vzájemných střetnutí Pražanů s Klatovy týče, bilance je vyrovnaná. Kobra vyhrála úvodní utkání základní části 4:2, odvetu ale nezvládla a na západě Čech padla 3:5. V listopadu následovala vysoká porážka 1:8, v prosinci se ovšem znovu radovali Pražané – tentokrát 4:2. Oba celky na sebe opět narazily o měsíc později, kdy Braničtí triumfovali 2:1, poslední měření sil ale po prodloužení vyhrál znovu soupeř výsledkem 2:1.

Týmové kanadské bodování Klatov v základní části ovládl teprve devatenáctiletý Josef Hasman, který ovšem těsně před koncem přestupového období zamířil do prvoligového Ústí nad Labem. Korunu pro krále produktivity tak převzal Jiří Uhlík, jenž v jednatřiceti duelech nasbíral jednačtyřicet bodů za čtyřiadvacet gólů a sedmnáct nahrávek. O bod méně má na svém kontě Jakub Procházka (17+23), dalšími výraznými postavami západočeského kádru byli Štěpán Hanzlík (12+24), Kamil Hajšman (13+22) nebo Jan Matiášek (11+19).

V brankovišti plzeňské farmy se v průběhu sezóny prostřídala hned pětice gólmanů, jen dva z nich ovšem nastoupili k více než pěti utkáním. Kristián Kolář, který odchytal celkem čtyřiadvacet duelů, od začátku února působí výhradně v indiánské juniorce a roli jedničky po něm převzal Ondřej Kuchař, jenž se k týmu připojil v na konci prosince. Tomu v závěru základní části pravidelně kryl záda Karel Čech, který ale naposledy mezi tři tyče nastoupil v listopadu. Zbývající dva brankáři, Adam Beran a Marek Micka, na západě Čech už nějakou dobu nepůsobí.

Předkolo začíná v sobotu v Klatovech, o dva dny později se série přesune na Braník. Třetí duel pak bude na programu ve středu. Níže přikládáme kompletní rozpis:

související články


partneři klubu