03.03.2020

Derniéra základní části, Kobra se ve středu vydá do Českých Budějovic

Vojtěch Martinek

Základní část je po dlouhých pětadvaceti týdnech definitivně u konce, Kobru ve středu čeká poslední utkání před nacházejícím předkolem s Klatovy. Doladit formu na vyřazovací boje pojede do Hokejového centra Pouzar, kde vyzve na souboj českobudějovický David Servis. Vrátí Jihočechům porážky z posledních dvou vzájemných bitev? Úvodní buly bude vhozeno v 18:00.

Už dlouho je jisté, že svěřenci lodivoda Miloslava Šeby do play-off postoupí z pátého místa, a předkolu se tak nevyhnou. Po sobotní výhře 7:4 nad Příbramí už je navíc i definitivně jasné, na koho v něm Braničtí narazí – jejich soupeřem budou SHC Klatovy, se kterými měli v základní části vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek.

Ještě předtím než se ovšem do série se Západočechy pustí, čeká je závěrečné kolo základní části. Kobra se ve středu podívá na jih, konkrétně do Českých Budějovic, a bude to pravděpodobně vůbec poslední cesta na půdu David Servisu v aktuálním ročníku – nadcházejícího soupeře Pražanů totiž v tabulce najdeme na šestém místě, a opět by se tak s nimi mohl potkat až ve finále vyřazovacích bojů.

Tým z Braníku nemá na svého středečního soka úplně nejlepší vzpomínky. První tři vzájemné souboje sice vyhrál výsledky 7:0, 7:5 a 6:2, zbývající dva už ale skončily porážkou. V lednu jej David Servis překvapil na jeho ledě 4:6 a následující měsíc se vracel domů s prázdnou po výsledku 2:4. Uvidíme, jestli se mu podaří papírově slabšímu celku prohry vrátit.

Co se aktuální formy Jihočechů týče, svěřenci trenérského dua Milan Kupka-Jiří Fedur v únoru vyhráli přesně polovinu svých zápasů – měsíc odstartovali výše zmíněným úspěchem 4:2 nad Kobrou, později potvrdili roli favorita proti Písku výsledkem 7:4 a před týdnem zaskočili silnou Příbram 4:2. Na druhou stranu duel s Kolínem skončil debaklem 1:10, Klatovy je předčily těsně 3:2 a v posledním kole nestačili na Tábor, kterému podlehli 3:6.

Lídrem produktivity Českých Budějovic je třiatřicetiletý Roman Šulčík, který v sedmatřiceti zápasech nasbíral osmačtyřicet bodů za jednadvacet branek a sedmadvacet asistencí. Na druhém místě najdeme Miroslava Tejka (23+18), následují jména Tomáše Vaka (15+24) a Jakuba Marka (16+21). Opomenout nelze ani příspěvky legendárního Václava Prospala, který se ve čtyřech duelech blýskl gólem a hned šesti asistencemi, ve středu ovšem nenastoupí – bude totiž stát na lavičce prvoligového Motoru, který čeká utkání ve Vsetíně.

Jedničkou David Servisu je pak Martin Hauser, jenž měl původně sezónu strávit v Klatovech. Z toho ovšem sešlo a jednadvacetiletý gólman nakonec nastoupil k dvaatřiceti zápasům v budějovickém dresu, v nichž průměrně inkasoval 3,51 branek. Sedmkrát se v kleci objevil Vlastimil Marek (prům. 4,34) a o dva starty méně má na kontě David Němec (prům. 4,59).

související články


partneři klubu