31.01.2020

Kobra přivátá na domácím kluzišti David Servis

Libor Kokoška

Po sérii tří venkovních zápasů, během kterých dokázala Kobra bodovat pouze jednou, se braničtí hokejisté opět představí na domácím kluzišti. V rámci 35. kola druhé ligy se utkají s českobudějovickým David Servisem. Poslední vzájemné utkání dopadlo lépe pro hráče jihočeského celku, ti dokázali poměrně překvapivě zdolat Pražany 6:4. Zápas začíná na branickém zimním stadionu klasicky od šesti hodin odpoledne.

Fanoušci branického celku se můžou do konce základní části těšit už jen na čtyři domácí zápasy. V tom prvním se svěřenci Miloslava Šeby utkají s českobudějovickým David Servisem. V posledních pěti utkání dokázali pražští hokejisté bodovat jen dvakrát, na čelo tabulky tak ztrácí už dvanáct bodů. Případná výhra v základní části by mohla Kobru posunout na čtvrté místo před západočeské Klatovy.

Ze čtyř odehraných vzájemných zápasů vyšel branický tým třikrát vítězně, pouze jednou dokázali Jihočeši vyhrát. Bylo tomu tak na začátku ledna, kdy Kobra už nedokázala smazat manko z nepovedeného vstupu do utkání a nakonec prohrála 4:6. V modro-žlutém dresu dvakrát skóroval Lukáš Tondr.

Tým z Českých Budějovic trápí zejména úspěšnost přesilových her, potrestat dokážou v průměru pouze jeden z osmi faulů soupeře. Ani ve vyrovnaném počtu hráčů se nedaří Jihočechům v útočné fázi hry, z gólu se totiž radují pouze čtyřikrát za zápas.

Českobudějovickou jedničkou je jednadvacetiletý písecký odchovanec Martin Hauser (3,51 GAA), záda mu kryje o rok mladší Vlastimil Marek (4,34 GAA).

Nejproduktivnějším hráčem David Servisu je druholigový veterán a kapitán Českých Budějovic Roman Šulčík (16 + 23), branická defenzíva si ale musí dávat pozor i na talentovaného Miroslava Tejka (22 + 15) či bývalého extraligového hráče a čtyřnásobného kazašského mistra Tomáše Vaka (15 + 21).

související články


partneři klubu