21.01.2020

Série tří venkovních zápasů začíná, Kobra jede do Kolína

Libor Kokoška

Kobru čekají do konce ledna tři venkovní zápasy, v tom prvním se utká s vedoucím Kolínem. Středočeši se po více než třiceti odehraných zápasech nachází na první příčce ve skupině Střed, v posledním zápase ale překvapivě padli s Příbramí 2:10. Výhra může branické hokejisty posunout na druhé místo. Zápas začíná, jak už je ve středočeském městě zvykem, od 18:07.

Závěr základní části se nezadržitelným tempem blíží, všem týmům, krom jasně poslední Číny, zbývá odehrát už pouze deset utkání. Rozdíl mezi prvním Kolínem a čtvrtou Kobrou je přitom pouze šestibodový, nečekaně zamíchat kartami můžou navíc západočeské Klatovy, které se díky dobrým výkonům stále víc přibližují první čtveřici týmů.

Ze čtyř vzájemných zápasů vyšla dvakrát jako vítěz branická Kobra, ve stejném počtu utkání se pak z tříbodové výhry radovali i kolínští Kozli. Poslední utkání, odehrané deset dní před Vánoci, vyhráli Středočeši. Kobra sice šla po gólu Denise Heldáka do vedení, kvůli nepovedené druhé třetině ale nakonec prohrála 2:5.

Kouč Středočechů Petr Martínek se může spolehnout na výborně pracující defenzívu. Kolín obdržel zatím pouze 87 branek, což je po Táboru nejméně ve skupině Střed. Kozli tvoří nejdisciplinovanější celek v lize, do početní nevýhody šli pouze ve 106 případech, v průměru tak mají méně než deset trestných minut na zápas.

Jedničkou Kolína je nejvytíženější gólman skupiny Střed Martin Sejpal (2,48 GAA). Na pouhých 132 minut ho vystřídal v brance Denis Hermann (5,00 GAA) a Ondřej Martínek (5,0 GAA).

V první trojici nejproduktivnějších hráčů 2. ligy najdeme hned dva Středočechy z Kolína. David Šafránek (39 + 22) si drží průměr necelých dvou bodů na zápas, branická obrana si ale musí dávat pozor i na Jana Stehlíka (19 + 27), který kozly posílil z rozpadajícího se Nymburku. Bodově produktivní je i veterán a ikona kolínského hokeje Josef Malý (12 + 18), kterému stačí už jen jedenáct kanadských bodů, aby se stal historicky nejproduktivnějším hráčem 2. ligy.

Středeční zápas bude speciální pro středočeského útočníka Jiřího Kyselu, který se ke kozlům vrátil před sezonou právě z Kobry. V té strávil celou minulou sezónu, nastoupil k 37 zápasům a získal 13 bodů. Momentálně pendluje mezi hlavním týmem a rezervou.

související články


partneři klubu