29.11.2019

Utkání s David Servisem je tu! Vstřelí mu Kobra sedm branek i potřetí?

Vít Trubička

Braničtí mají před sebou další domácí utkání. Na svém stadionu přivítají českobudějovický David Servis, se kterým si v obou předchozích kláních dokázali vždy poradit. Navíc v těchto bojích padlo zatím vždy velké množství gólů. Kobra vsítila v obou případech sedm tref, David Servis poprvé neskóroval, doma pak vstřelil pět gólů. Ponese se v podobném duchu i třetí vzájemný boj?

Kobra na svém ledě přivítá tým ze spodních pater tabulky. Jihočechům v současné době patří šesté místo se získanými 28 body. V poslední době jsou ale víceméně ve formě. V posledních pěti kláních brali čtyřikrát tři body. A to proti Klatovům, Číně, Písku a Táboru. Jediný tým, na něhož Českobudějovští nevyzráli, je Příbram, jíž podlehli 2:4.

V poslední době přivítal David Servis ve svých řadách posilu v podobě Kryštofa Hraly. Mladý útočník předtím odehrál jedenáct utkání v prvoligovém Chomutově, kde si připsal jeden gól a dvě asistence. Druholigové zkušenosti má ale již z dřívějška z Tábora a Moravských Budějovic. Jinak ale David Servis sází spíše na starší hráče. Jedním z nich je dlouholetý karlovarský bek Vladimír Sičák, či Jihočech Štěpán Hřebejk. Několik zápasů za David Servis má odehráno i současný tahoun Motoru v Chance lize, mladý bek Ivan Lytvynov.

Střelecky se ovšem v kádru Jihočechů ponejvíce daří Tomáši Vakovi. Ten dosud nastoupil do devatenácti utkání, v nichž desetkrát skóroval a patnáctkrát si připsal gólovou nahrávku. O pouhé dva body za ním je Roman Šulčík s osmi góly a patnácti nahrávkami. Na metu dvaceti kanadských bodů se ještě vyhoupli Miroslav Tejko a Jakub Marek.

Ani Kobra ale nezahálí a v boji o Chance ligu posiluje. Z extraligové karlovarské Energie přišel na hostování na Braník. Ten zahájil sestavu v prvoligové Jihlavě, kde si v 22 zápasech připsal dva góly a dvě asistence. Za karlovarský tým má ale i několik extraligových startů, a to ze sezóny 2016/17, kdy také poprvé okusil druhou ligu v Sokolově. Již dříve také přišel z prvoligové Třebíče Lukáš Popela a taktéž z Karlových Varů Michal Hotěk.

V produktivitě se Braničtí mohou spolehnout zejména na Kamila Bříšku, který zažívá enormně úspěšnou sezónu. V současné době má na svém kontě 48 kanadských bodů z 21 zápasů, ty rozdělil mezi 25 gólů a 23 asistencí. V závěsu za ním je Lukáš Tondr s 27 body, dělenými na osm gólů a devatenáct nahrávek. Oporou branického brankoviště je Lukáš Sochůrek, který hájil kobří svatyni po osmnáct klání.

Podaří se Kobře zvítězit proti David Servisu potřetí v řadě a také potřetí v řadě nasázet do branky jihočeského týmu sedm branek? Vše podstatné se dozvíte od osmnácti hodin, kdy na branickém zimním stadionu padne úvodní buly. Sledovat můžete i textový live přenos na Onlajny.com.

související články


partneři klubu