22.11.2019

Do Braníku opět zavítá čínský tým, porazí ho Kobra i počtvrté?

Vojtěch Martinek

Na jih Prahy v sobotu večer znovu zavítá exotická návštěva, los devatenáctého kola Kobře přisoudil čínské zlaté draky. Zvládnou svěřenci Miloslava Šeby outsidera porazit i počtvrté a připíší si na konto další tři body? Úvodní buly je naplánováno na tradičních šest hodin večer.

Hokejisté z Dálného východu se do Braníku vrátí po bezmála dvou týdnech. V posledním vzájemném střetnutí, které se odehrálo 13. listopadu, Kobře podlehli 2:9. V předchozích duelech pak s papírově silnějším soupeřem padli 2:11 a na konci října ve Slaném dokonce 3:17.

Svěřenci Jiřího Šejby, jež mezi hokejovou veřejností prosluli až absurdně vysokými porážkami z úvodu sezóny, na své první vítězství stále čekají. Po utkání s Branickými odehráli dva duely na své půdě, přičemž oba skončily prohrou. Pozoruhodné ale je, že se zlatí draci zlepšují – v posledním kole například dlouho sahali po bodovém zisku, nakonec ale v boji s produktivní Příbramí padli těsně 4:5. V září jim přitom stejný soupeř uštědřil sedmnáctigólový debakl. Kobra je tak nemůže podcenit.

Lídrem kanadského bodování Číny je paradoxně Čech, a to jednadvacetiletý Michal Kučera. Ve dvaceti duelech nasbíral patnáct bodů za třináct branek a dvě asistence. V těsném závěsu za ním je Xudong Xiang (6+8), špatně si nevede ani Mingju Zheng (10+2). Přehlédnout nemůžeme ani Adama Zicha, jenž se k týmu připojil na konci října z Kladna a během osmi utkání si na konto připsal pět bodů (3+2).

O čas v brankovišti se dělí hned tři brankáři. Nejčastěji je mezi třemi tyčemi Shengrong Xia, jenž dosud odchytal rovných šest set minut a jeho průměr inkasovaných branek činí astronomických 9,20. Jeho kolegové jsou na tom ovšem ještě hůře – Pengfei Han má ve statistikách číslo 9,44; Han Wang dokonce 11,44.

Braničtí tak mají šanci získat tři body, které nutně potřebují. Po jejich smolné středeční prohře s Kolínem se totiž propadli z čela tabulky až na čtvrté místo, přičemž na první příčku ztrácí jen jeden bod. Pokud nechtějí riskovat, že se jejich manko zvětší, budou muset uspět.

související články


partneři klubu