14.11.2019

Ondřej Pavel podepsal v NCAA!

Vojtěch Martinek

Devatenáctiletý útočník Ondřej Pavel se stane historicky prvním odchovancem Kobry, který bude hrát prestižní americkou vysokoškolskou soutěž NCAA. Momentální kapitán týmu Fargo Force v USHL ve středu podepsal smlouvu s elitní Minnesota State University–Mankato, která se řadí mezi nejlepší hokejové univerzity v celých Spojených státech.

Na cestě za splněním svého snu Ondřej Pavel v šestnácti letech zamířil z Kobry na Spartu, kde v sezóně 2016/17 nasbíral 21 bodů v 27 zápasech za starší dorost. V průběhu ročníku pak odešel do mládežnického výběru Iowa Wild AAA, ještě předtím ovšem reprezentoval Českou republiku na prestižním turnaji World Hockey Challenge pro hráče do sedmnácti let.

V létě 2017 následoval přesun do chladné Severní Dakoty. Jednu sezónu strávil v týmu Minot Minotauros v nižší NAHL, v minulém ročníku už ale hájil barvy Fargo Force v nejprestižnější americké juniorské lize – USHL. Letos se navíc stal vůbec prvním českým kapitánem v historii této soutěže. Aktuálně má na kontě sedm bodů za tři branky a čtyři asistence, které nasbíral v jedenácti utkáních.

Od sezóny 2020/21 bude nastupovat za Minnesota State University–Mankato, jejíž hokejový tým platí za jeden z nejlepších v celé zemi. Ondrovi k tomuto obrovskému úspěchu gratulujeme a přejeme hodně štěstí nejen v hokejové kariéře!


partneři klubu