05.11.2019

Připíše si proti Klatovům Kobra sedmou výhru v řadě?

Vojtěch Martinek

Po sobotní výhře v Českých Budějovicích nyní svěřence Miloslava Šeby čeká patnácté kolo. V něm na své půdě přivítají Klatovy – aktuálně čtvrtý celek tabulky, se kterým mají letos bilanci jedné výhry a jedné porážky. V obou vzájemných střetnutích totiž dosud uspěl domácí tým. Bude tomu tak i ve středu? Úvodní buly je na programu v tradičních šest hodin večer.

Poprvé se Klatovy a Kobra střetly už v úvodním kole sezóny. Tehdy se hrálo na Braníku, a vítězství 4:2 tak slavili Pražané. Ve druhé třetině otevřeli skóre Kamil Bříška a Filip Hlinka, zatímco v polovině závěrečné dvacetiminutovky snížil Josef Roubal. Domácí pak našli rychlou odpověď zásahem Denise Heldáka, nicméně jen krátce poté zdramatizoval duel Denis Roubal. Minutu a tři sekundy před koncem tak výhru Kobry pojistil až Kamil Bříška.

Odveta, která se hrála před měsícem na západě Čech, zase skončila úspěchem Klatov. Ty už po minutě a půl poslal do vedení Matiášek, na jehož zásah Braničtí zareagovali dvěma trefami Plíhala. Domácí pak ovšem v prostřední části zapnuli motory a za Sochůrka poslali tři branky v rozmezí pouhých dvou a půl minut. Těsně před koncem třetiny sice snížil Filip Hlinka, na jeho zásah už ovšem nikdo nenavázal, a Josef Roubal ve čtyřiapadesáté minutě jen upravil na konečných 5:3.

Svěřenci Michala Straky si od té doby na své konto připsali čtyři výhry, z toho jednu po prodloužení, a dvě porážky. Jen jedna z nich ovšem přišla už po základní hrací době, a to ta z posledního kola – v sobotu se Klatovy představily na půdě Příbrami, přičemž černého koně skupiny Střed podcenily. Po první třetině prohrávaly vysoko 2:6, přičemž po závěrečné siréně svítil na tabuli v hale stav 9:6 pro domácí. Lodivod Západočechů po utkání neskrýval zklamání. „Byli jsme opět pomalí, málo bruslili a dělali chyby. No a tak nám to tam napadalo. Od druhé třetiny už to bylo lepší, ale nestačilo to,“ hodnotil prohru pro klatovský web.

Hosty v sobotu držela ve hře hlavně jejich dlouholetá opora Jiří Uhlík, která si na své konto připsala tři body za dvě branky a asistenci. Celkem jich pak letos nasbíral sedmnáct (9+8), což z něj dělá třetího nejproduktivnějšího hráče klubu. Lepší jsou jen Josef Roubal (10+11, 21 b.), který poslední tři duely svého výběru vynechal, a Josef Hasman (11+7, 18 b.). Branická obrana si také bude muset dát pozor na Davida Roubala (8+7, 15 b.) a Štěpána Hanzlíka (1+14, 15 b.).

Duel s Příbramí výrazně zhoršil statistiky gólmanu Karlu Čechovi, který tři tyče klatovské klece hájil celých šedesát minut. Sedmnáctiletý brankář, který po většinu dosavadního průběhu sezóny plnil v Klatovech roli dvojky, má průměr inkasovaných branek 4,17. Jednička Kristián Kolář pak 2,79.

související články


partneři klubu