01.11.2019

Kobru čeká výlet na jih Čech, vůbec poprvé jede na led David Servisu

Vojtěch Martinek

S pěti výhrami v zádech se v sobotu svěřenci Miloslava Šeby historicky poprvé vypraví na severozápadní cíp Českých Budějovic. V Hokejovém centru Pouzar vyzvou na souboj David Servis, aktuálně šestý celek tabulky, jenž vyhrál hned tři z posledních čtyř odehraných duelů. Udrží Kobra dravého outsidera na uzdě? Úvodní buly je naplánováno na šestou hodinu.

Jihočechy možná najdeme v dolní polovině tabulky, rozhodně se je ovšem nevyplatí podcenit. Jak už bylo výše avizováno, výběr lodivodů Milana Kupky a Jiřího Fedura je totiž ve formě. Ve druhé polovině uplynulého měsíce naplno bodoval hned třikrát ze čtyř duelů, nestačil akorát na černého koně z Příbrami. Naopak střetnutí s čínskými draky, Pískem a překvapivě Táborem skončily výhrami v základní hrací době.

Zápas s kohouty byl zatím posledním, který David Servis sehrál. Ve středu na jejich ledě ve čtrnácté minutě odskočil do vedení zásluhou Romana Šulíčka a domácí už nepustil ke slovu. Stejný hráč pak v průběhu prostředního dějství zkompletoval hattrick, zatímco Martin Beránek v závěru poslední části odpověděl na snížení z dílny Milana Dančišina. České Budějovice tak po siréně slavily výhru 4:1.

Na branický výběr si ale letos nepřišly. Dosud jediné vzájemné střetnutí, jenž se odehrálo 5. října v Praze, mělo dost jasný průběh – Kobra se na outsiderovi vyřádila a vyprovodila jej domů se sedmibrankovým přídělem. Hned dvě trefy si do statistik připsal Kamil Bříška, zatímco jedním gólem k demolici přispěli Filip Hlinka, Tomáš Plíhal, Lukáš Tondr, Dominik Novák a Daniil Petrov.

Oproti tomu David Servis se v Braníku neprosadil ani jednou, domácí si pečlivě pohlídali všechny hlavní postavy jihočeského útoku. Ke slovu se nedostal ani jeden hráč z aktuální čtveřice lídrů kanadského bodování – Miroslav Tejko (7+5), Tomáš Vak (5+7), Roman Šulčík (4+8) nebo Jonáš Kronus (4+8). S nulou ve statistikách utkání zakončil také Jakub Marek (6+5), jenž dosud nasbíral o bod méně než zmíněný kolektiv.

Říjnový duel s Kobrou odchytal Martin Hauser, bývalá opora Písku, která byla v létě avizována jako jedna z posil ambiciózních Klatov. Zatím ovšem nastoupil jen za David Servis – tři tyče jihočeské klece hájil v sedmi zápasech, přičemž jeho průměr inkasovaných branek je 2,96. Jeho kolega Vlastimil Marek pak má po šesti utkáních průměr podstatně vyšší, a to 4,40.

související články


partneři klubu