13.09.2019

Druhé ligové utkání je tu, Kobra jede do Písku

Libor Kokoška

Kobru čeká první venkovní soutěžní utkání v sezóně, v sobotu 14. září se braničtí hokejisté vypraví do jihočeského Písku. Zatímco Kobra v úvodním druholigovém zápase dokázala na domácím kluzišti porazit Klatovy, Písek si ze středočeské Příbrami vezl pouze jeden bod za prohru v prodloužení. Úvodní buly zápasu proti tamním Králům je naplánováno na 17:30.

Oba celky se potkaly naposledy v roce 2017 ve čtvrtfinále play-off. Favorizovaná Kobra tehdy nenechala nic náhodě a sérii ukončila po šesti zápasech výhrou 4:2. Domácí Písek sice šel v rozhodujícím utkání v 9. minutě do jednobrankového vedení, hostující Kobra ale nakonec dokázala nepříznivý výsledek otočit. V 17. minutě vyrovnával po přesilové hře Šimon Antončík. Po 25. minutě už Kobra vedla, Filip Hlinka našel Jiřího Kyselu, který svou přesnou trefou poslal Kobru do vedení. Rozhodující branku vsítil třináct minut před koncem utkání Dominik Šteiner. Kobra tehdy dokráčela až do druholigového finále, kde braničtí hráči podlehli Jablonci.

Králové z Písku za sebou mají nevýraznou přípravu. V té sice dokázali dvakrát porazit Milevsko a jednou po prodloužení i západočeské Klatovy, jinak se ale jihočechům nedařilo. Dvakrát Králové podlehli druholigovému nováčkovi z Příbrami, jednou Pasovu a jednou dokonce francouzskému Brianconu.

Ani úvodní kolo nevyšlo píseckým hokejistům ideálně. V první třetině sice šli do vedení zásluhou povedené trefy Romana Tintěry, pak už se ale příbramský Baník rozjel. Střelou k pravé tyči ve druhé třetině vyrovnával Jan Grubner, o něco později se prosadil i Daniel Kolouch, středočeši se tak najednou dostali do vedení 2:1. Devatenáct minut před koncem základní hrací doby nakonec ale stihl ještě vyrovnat hostující písecký střelec Adam Novák. Rozhodovat se tak muselo až v prodloužení, ve kterém byla tím šťastnějším celkem Příbram. Branku na 3:2 dal Jaroslav Rittig.

související články


partneři klubu