29.08.2019

Řisuty si volají Kobru k odvětě. Na Braníku přitom inkasovali devětkrát

Marek Baloun

Letní příprava pokračuje dalším duelem se soupeřem ze stejné ligy. Branický ansámbl se v pátek od 19 hodin postaví na ledě Řisut ke svému předposlednímu utkání před startem ligy. Půjde přitom už o druhý vzájemný zápas. V prvním, který se konal na domácím ledě Kobry, pražský had soupeře doslova rozcupoval poměrem 9:2.

Kobra: Doma neporažená ani čínskými tygry

Pražané letními soupeři prochází jak nůž máslem. Jediné utkání, které ztratili, byla odveta s Mosteckými Lvi, kdy nám sedmi góly oplatili stejný debakl, který obdrželi při svém výletu. To ale nic nemění na faktu, že nejnižší počet branek, který Kobra soupeři uštědřila, se drží na číslici pět.

V posledním zápase se Braničtí postavili velkému otazníku 2. ligy - China Golden Dragon složeného z hráčů reprezentace Čínské lidové republiky. Ani český realizační tým však asijské tygry nedokázal připravit na smršť, kterou si Kobra v letní přípravě drží a ti tak odjeli do své provizorní základny s debaklem 3:7.

Řisuty: Kvůli rozpadu týmu jen pár letních střetů

Řisutský hokej se po celé léto staví prakticky na zelené louce. Po odchodu trenéra a několika klíčových hráčů se museli Buldoci soustředit na reorganizaci a tvorbě nové sestavy. Do týmu přišel například Ivan Huml, který se blýskl v nejvyšší soutěži Česka i v NHL. Před pár dny se na klubovém webu objevilo i jméno navrátilce Petra Patyky. Odchovanec kladenské mládeže se do týmu vrací z neúspěšné stáže v prvoligové Třebíči.

Buldoci v létě absolvovali pouze dvě přípravná utkání. Na úvod rozcupovali Lvi ze Slaného poměrem 10:4, k čemuž velmi přispěl svými čtyřmi brankami právě Ivan Huml. Utkání s Bílinou bylo zrušeno a proto Buldoky čekal až právě neslavný výjezd na Kobru a debakl 2:9. V pátek tak bude jistě mít zálusk na odplatu.

související články


partneři klubu