22.08.2019

Příprava pokračuje, Kobra doma přivítá Řisuty

Libor Kokoška

V letošní sezóně Kobra doma zatím ještě ani jednou neprohrála. Tentokrát se na branickém kluzišti představí řisutští buldoci. Středočeskému celku se přes léto takřka rozpadla kabina, z druholigového celku odešla až polovina hráčů, změna navíc přišla i na trenérské lavici, když Martina Procházku vystřídal zkušený Michal Jäger. Zápas začíná v 18:00 na branickém zimním stadionu.

Kobra: Doma zatím bez prohry

Kobra je přesně v půlce přípravy, ze čtyř odehraných utkání ve třech zvítězila, svého přemožitele našla až ve středečním zápase v Litvínově, kde prohrála 2:7 s celkem MOSTEČTÍ LVI. Do konce přípravy branický celek čeká další kvarteto zápasů, dvakrát se utká s Řisuty, jednou s exotickým celkem China Golden Dragon a jednou v pražském derby s prvoligovou Slavií.

Kobra měla velmi dobrý vstup do přípravy. Nejprve si doma poradila s Kolínem vysoko 5:1, následně dokázala zvítězit i nad Mostem a druholigovým nováčkem z nedaleké Příbrami, zápasy skončily 7:2, potažmo 5:0. První prohra tak přišla až při výjezdu do severočeského Litvínova, kde se modro-žlutí utkali na extraligovém kluzišti v rámci odvety s mosteckými Lvi. Ti vlétli do zápasu jako uragán a po čtyřiceti minutách hry zaslouženě vedli 7:0. Kobra se v prvních dvou dějstvích zápasu trápila, výsledek zápasů nezvrátila ani slušně zahraná třetí třetina. Zápas nakonec skončil pro Kobru 2:7.

Jednoznačnou jedničkou v brance je zatím Lukáš Sochůrek, ten zatím nevynechal ani minutu a díky výhře nad Příbramí si přispal i jedno čisté konto. Nejproduktivnějším hráčem Kobry je navrátilec Michal Slanina (2 + 3). Pozadu není ani letní akvizice Kobry Lukáš Tondr (2 + 2), který si zatím drží slušnou bilanci bodu na zápas. Nejlepším střelcem je s třemi gólovými zásahy Slovák Denis Heldák (3 + 0). Z obránců je nejproduktivnější Karel Drahorád (1 + 2).

Řisuty: Léto ve znamení změn

Letní přestupové období otřáslo řisutskou kabinou. Klub opustil po třech letech na trenérské pozici Martin Procházka, kterého vystřídá ve vedení druholigového celku zkušený Michal Jäger. Ten má za sebou štaci například v prvoligové Kadani. "Od Michala si slibujeme, že přinese do mužstva nový vítr, chuť a elán opět bojovat za lepší výsledky a vybojovat po dvou letech půstu opět místo v play-off," oznámil před sezónou generální manažer buldoků Ivan Záleský.

U výměny trenéra to ale neskončilo. Z klubu odešla během léta více než polovina hráčů, mezi nimi například i legenda řisutského hokeje Matěj Kos, který s 461 starty a 488 kanadskými body dominuje historickým tabulkám. Z týmu odešel i gólman David Stahl, nejproduktivnější hráč loňské sezóny Petr Patyk a bratři Kučerové, kteří přestoupili do nově vznikajícího týmu China Golden Dragon. Do týmu naopak zamířil Ivan Huml, který by tak mohl být jednou z tváří druhé ligy. Na svém kontě má takřka 50 startů v NHL, přes 300 zápasů v tuzemské extralize a poslední čtyři sezóny působil jako asistent kapitána v severočeském Chomutově.

Řisuty mají za sebou pouze jedno přípravné utkání. V tom si dokázali poradit s městským rivalem HK Lev Slaný rozdílem 10:4. Čtyřmi body se blýskl Ivan Huml, dvakrát se prosadil Michal Fortelka. Utkání s Bílinou, které se mělo odehrát ve středu, bylo na přání Draků zrušeno.

související články


partneři klubu