20.08.2019

Kobra míří na sever, utká se s Mostem

Libor Kokoška

Kobra je v půlce přípravy na novou sezónu. Už podruhé během posledních čtyř zápasů se utká s celkem MOSTEČTÍ LVI. V neděli 11.8. Kobra vyhrála nad Severočechy doma 7:3, tentokrát vyráží do Litvínova, kde se na tamním zimním stadionu utká s druholigovým týmem podruhé. Zápas se odehraje 21.8. od 17:30.

Kobra: Po třech zápasech stále bez prohry

Kobra zažívá povedený vstup do přípravy. Vyhrála tři ze tří zápasů a těší se tak zatím stoprocentní úspěšnosti. Na úvod přípravy Kobra doma hostila Kolín, pražští hokejisté zejména díky výborné druhé třetiny vyhráli vysoko 5:1. O tři dny později si pak poradila i s nynějším soupeřem – Mostem. Ten dokonce pět minut před koncem utkání prohrával o šest branek, ukazatel skóre ale po šedesáti minutách hry nakonec ukazoval výhru "pouze" 7:3 pro domácí hokejisty. Ani ve třetím utkání braničtí hráči nenechali nic náhodě a nad druholigovým nováčkem z Příbrami zvítězili 5:0.

Jasnou jedničkou v přípravě je zatím Lukáš Sochůrek. Zatím nevynechal ani minutu a udržel jedno čisté konto v utkání proti Příbrami. Nejproduktivnějším hráčem je zatím navrátilec Michal Slanina (3 + 2). Nejlepším střelcem týmu je se třemi zásahy Slovák Denis Heldák (3 + 0). Daří se i útočnému triu Tondr-Plíhal- Bříška, nebo juniorům Richardu Muchovi (1 + 1) a Matyášovi Hrubému (2 + 1). Z obránců je nejproduktivnější Karel Drahorád (1 + 2).

Most: Během tří zápasů Lvi vsítili 20 branek

MOSTEČTÍ LVI zahájili přípravu na sezónu duelem s Kobrou. Z Prahy si nakonec do Mostu vezli vysokou prohru 3:7. Od té doby už ale severočeský celek ani jednou nezaváhal. Děčín v gólové přestřelce na mostecké hokejisty nestačil a padl 7:10. Podobně skončila na domácím kluzišti i Bílina, Draci podlehli Lvům 3:7.

Mosteckou jedničkou pro nadcházející sezónu bude podle všeho ex-jablonecký Lukáš Hosnedl, záda mu má krýt litvínovský odchovanec Jakub Kovařík. Zatím se daří především severočeské ofenzivě, ta ve třech zápasech nasázela do branky soupeře dvacet fíků. V poli úspěšného severočeského celku nechybí Vladimír Kýhos, Pavel Smolka nebo třeba František Bakrlík.

Jedná se zřejmě o poslední duel obou celků v letošní sezóně. Kobra totiž byla přeřazena do skupiny Střed, zatímco Most zůstal ve skupině Sever.

související články


partneři klubu