17.08.2019

Jsme rádi, že se nám daří. Na místě je ale i pokora, nezapomíná kapitán Antončík

Marek Baloun

Výjimečně nastoupil do přesilové formace a hned otevřel gólová stavidla. Kobra i právě díky svému kapitánovi Šimonu Antončíkovi přehrála druholigového nováčka z Příbrami 5:0 a vyhrála potřetí v řadě. V pozápasovém rozhovoru kapitán mluvil o svém gólu i herní morálce.

Kobra potřetí v řadě vyhrála, jak velká radost panuje v kabině?

Jsme rádi, že se nám daří. Ale na místě je i pokora. Pokora mezi sebou, respekt k soupeři a hlavně to udržovat, jinak se může stát, že člověk spadne z výšky hodně dolů.

Vy jste v přesilovce vstřelil úvodní branku, můžete jí popsat?

Já jsem tam (v přesilovkové formaci – pozn. aut.) nahradil Kamila Bříšku, který dostal volno. Kluci mi řekli, kde bych se tak měl pohybovat a dali mi to tam přesně v moment, kdy jsem byl volný. Tak jsem zkusil zakončit a spadlo to [gólmanovi] mezi nohy. Chtěl jsem překvapit gólmana a povedlo se to.

Oproti minulým zápasům to nebyla taková gólová nadílka, byla Příbram těžší soupeř?

Neřekl bych těžší. Měli jiný styl. Hodně bruslili, tlačili se do branky, zakončovali, skoro bych to popsal jako takový juniorský styl. Určitě to byl těžký soupeř, na kterého se musíme připravit, ale myslím, že dnes to bylo způsobené tím, že bylo spoustu vyloučených hráčů.

Nahrál jste mi na další otázku. Kde se vzalo tolik vyloučení?

Vždy záleží, jaký metr nasadí sudí. Dneska byl trochu přísnější a my jsme se s tím srovnávali. Je to zápas od zápasu. My jsme chtěli hrát tvrdě, jsme tady doma, je to užší kluziště. Sudí chtěl asi mít klid, tak těch vyloučení bylo víc.

V úterý nás čeká odveta proti Mostu, můžeme se těšit na podobnou gólovou nadílku jako minule?

Určitě se budeme snažit, co je v našich silách. Každý zápas je ale jiný. Můžou přijít dva slepené góly soupeře, to může nahlodat psychiku… Netvrdil bych, že se těšíme na nadílku, spíš se prostě připravíme na další zápas a pokusíme se vtisknout našemu hokeji nějakou tu tvář.


partneři klubu