07.08.2019

První přípravné utkání je tu, Kobra poměří síly s Kolínem

Vít Trubička

Dlouhé čekání je u konce. Kobra má před sebou první utkání. A hned na úvod to bude docela těžká prověrka, na branický stadion přijede Kolín, který jistě bude velký konkurent Kobry na metách nejvyšších. Ovšem Kobra, posílená o řadu nových jmen, se bude chtít napoprvé před svými fanoušky ukázat.

Sestava Kolína pro nadcházející sezonu nepřináší mnoho velkých změn. Řada hráčů měla odhodlání v Kmochově městě zůstat, proto do ní budou Kozlové vstupovat v osvědčené kostře. Přesto ale k několika změnám v sestavě došlo. Své vrchlabské hostování změnil v trvalý přestup Michal Procházka. Druhou novou posilou Kolína je Jiří Kysela, který minulou sezonu oblékal dres Kobry.

S Kolínem také trénuje řada mladíků, která bojuje o své místo v sestavě. Po jedné sezoně v Novém Bydžově se vrátil Martin Černý, z Kutné Hory přišli na zkoušku Lukáš Beran a David Křeček. Z Ameriky se pak vrátil do středočeského celku Josef Nutil. Další novou tváří juniorského věku je Denis Hladík, rovněž příchozí z Nového Bydžova.

Přesto se najde jeden hráč, který již kolínský dres oblékat nebude. Je jím Lukáš Bezděk, který strávil v Kolíně polovinu předchozí sezony. Do přípravy také nenastoupí Jakub Semirád, který se zotavuje po operaci achillovky, a Václav Jankovský, který má problémy s vyhřezlou ploténkou a zřejmě ho též čeká operace, jak uvedl kolínský trenér Petr Martínek.

Letní přípravu začal kolínský tým na ledě nedalekých Poděbrad. Na programu pak mají Kozlové hned osm dalších utkání. Do samotného zápasového kolotoče pak vstoupí tímto utkáním s Kobrou. Po zápase v Praze se Kolín vydá dvakrát na Vysočinu, poprvé se utká s Havlíčkovým Brodem, podruhé s Žďárem nad Sázavou. V následných třech duelech, postupně s Nymburkem, Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou se představí na domácím ledě. Poslední venkovní přípravné utkání odehraje Kolín v Nymburku a doma se o něco později naposledy představí proti Dvoru Králové.

Kobra nastoupí do nové sezony hned s devíti posilami

Tým Kobry se dočkal během letní pauzy razantního posílení. Nejvíce hráčů zamířilo do Kobry ze severočeského Jablonce. Do Prahy přestoupili produktivní hráči Kamil Bříška, Tomáš Plíhal, Lukáš Tondr a Tomáš Mrkvička. Ze svých zahraničních angažmá se vrátil Dominik Novák a Dominik Vaněk. Ze středočeského Nymburku pak přišli na zkoušku Jan Smejkal a Aleš Knesl. Kromě toho ve svém hostování ze Slavie bude na Kobře pokračovat gólman Lukáš Sochůrek.

V rámci přípravy čeká na Kobru hned deset utkání. Po zápasu s Kolínem odehrají Pražané další tři domácí zápasy s Mostem, Nymburkem a Příbramí. Záhy se poprvé představí na venkovním ledě v Mostě. Druhá polovina přípravy pak bude obsahovat dvě domácí utkání s Řisuty a China Golden Dragon, dvě venkovní s Řisuty a Nymburkem. Přípravu pak Braničtí zakončí domácím zápasem se Slavií.

Jak dopadne první přípravné utkání a v jakém složení do něj oba týmy nastoupí? To se dozvíte na branickém stadionu již od 18 hodin. Pokud se na stadion nechystáte, můžete zápas sledovat prostřednictvím textového online přenosu.

související články


partneři klubu