04.07.2019

Chceme se dostat do play-off. Je to náš hlavní cíl, říká trenér juniorů Šimon Antončík

Libor Kokoška

Juniorský tým díky reorganizaci nejvyšší hokejové soutěže, která od letošní sezóny ponese název DHL Juniorská liga Akademií, postoupil do současné druhé nejvyšší tuzemské hokejové ligy – Extraligy juniorů. Příprava na ledě juniorům začne 30. července, někteří z nich ale zahájí přípravu na sezónu společně s druholigovým A-týmem. „Chceme se dostat do play-off. Je to náš hlavní cíl,“ nastínil ambice na příští sezónu asistent trenéra juniorů Šimon Antončík.

Jak bude vypadat realizační tým juniorského týmu příští sezónu?

Tým přebírá jako hlavní trenér pan Miloš Pecka, je to zkušený a dlouholetý trenér. Já budu pokračovat jako asistent trenéra a bude pokračovat i Vladimír Ženýšek jakožto vedoucí týmu. Jediná změna se tak udála na postu hlavního trenéra.

Jaký plán má příprava na novou sezónu?

Letní přípravu už máme za sebou, ta byla od května do června. Teď mají hráči volno a na ledě začínáme 30. července. Budeme mít tedy měsíc a půl do ostré sezóny, která nám začíná 13. září duelem v Chrudimi.

Už máte domluvené nějaké přípravné utkání?

Některé přátelské utkání už máme domluvené. Utkáme se zatím určitě s Pískem a Spartou. Celkově bychom tak měli odehrát šest přípravných utkání. Trenér A-týmu Miloslav Šeba nám řekl, že si v utkáních A-týmu odzkouší některé juniory, zbytek hráčů by měl ale nastupovat do našich utkání.

Jak vnímáte posun do extraligy juniorů?

Je to pro nás závazek, v příští sezóně musíme hrát organizovaněji a přistupovat k zápasům s vědomím, že soupeři tam budou o hodně kvalitnější než v předchozích sezónách, kdy jsme začínali proti týmům, které prostě nemají takovou kvalitu. Při vší úctě k soupeřům je prostě něco jiného hrát se Žďárem než třeba s Popovicemi nebo Černošicemi. Jelikož se budeme už od začátku střetávat s vyrovnanými soupeři, tak by to mohla být pro kluky dobrá motivace. Přeci jen Extraliga už bude mít trochu větší ohlas a sledovanost.

Jaký bude váš cíl v nadcházející sezóně?

Chceme se dostat do play-off. Je to náš hlavní cíl.

Přišel nebo odešel z týmu někdo?

Jeden z našich tahounů – Matyáš Hrubý – kvůli věku už musel přejít do A-týmu. Jelikož jsme ale minulou sezónu hráli zejména s hráči narozenými v ročníku 2000, tak by ta základní osa týmu měla zůstat. Určitě přijdou nějací hráči na zkoušku z Letňan a z Příbrami. Nejdřív je ale musíme vidět na ledě, takže se o kádru rozhodne až po přípravě.

Jak bude fungovat propojení A-týmu s juniorkou?

Já samozřejmě doufám, že co nejvíc. Má to takovou vzestupnou tendenci oproti těm letům předtím. Sám trenér A-týmu a majitel klubu Miloslav Šeba řekl, že chce naše hráče zkoušet v zápasech A-týmu, takže by letos měli dostat víc prostoru než tomu bylo v minulosti.“

Jakým hokejem se budete chtít příští sezónu prezentovat?

Chceme se prezentovat aktivním hokejem. V juniorském věku hráče nechceme svazovat nějakou složitou taktikou, i když ty základní taktické prvky jako je bránění by si už měli osvojit. V útoku chceme být jednoduše aktivní, bruslit a být důrazní.


partneři klubu