04.07.2019

Přestupová bomba! Kobra získala produktivní trio z Jablonce

Vojtěch Martinek

Branický klub po dlouhém čekání odtajnil první posily! Na jih Prahy se ze severočeského Jablonce stěhuje nejproduktivnější hráč loňského ročníku druhé ligy Kamil Bříška a zkušení útočníci Lukáš Tondr a Tomáš Plíhal! Kádr dále doplní Dominik Novák s Lukášem Sochůrkem, přičemž další hráči jsou ještě v jednání. (zdroje náhledové fotografie: hcvlci.cz, hokejbenatky.cz)

Klub se chce po nepovedené uplynulé sezóně opět vrátit do horních pater druholigové tabulky, kam dlouhá léta patřil. Vedení branického klubu si dává za úkol nejen postoupit do vyřazovacích bojů, ale následně v nich i uspět. „Nechceme po loňském ročníku jenom prohry s pozitivními poznatky,“ nechal se slyšet prezident a zároveň hlavní trenér A-týmu Kobry Miloslav Šeba. „Chceme hrát efektivně, ne efektně – hrát týmově. Hráči nemůžou hrát na sebe.“

Pomoci dosáhnout vytyčeného cíle by měla mimo jiné i trojice zkušených forvardů, která v loňské sezóně nastupovala v Jablonci nad Nisou.

Prvním z nich je Kamil Bříška. Třicetiletý odchovanec Mladé Boleslavi, odkud do Kobry přichází na hostování, má na svém kontě již 291 startů ve druhé lize, během nichž nasbíral neuvěřitelných 374 bodů! Loňskou základní část zakončil s bilancí 38 branek a 34 asistencí ve 36 zápasech, která jej posunula na trůn pro krále produktivity celé soutěže.


Kamil Bříška. (autor fotografie: Petr Zbranek, hcvlci.cz)

Spolu s ním se na Braník přesouvá šestatřicetiletý veterán a bývalý mládežnický reprezentant Tomáš Plíhal, jenž během své kariéry krom dvou desítek startů v prestižní finské Liize nastoupil také k bezmála stovce utkání v NHL. Minulou sezónu rozdělil mezi Jablonec a celek z Landshutu, který hraje třetí nejvyšší německou soutěž. Před odchodem k našim západním sousedům stihl v dresu Vlků odehrát 25 zápasů, během nichž zaznamenal úctyhodných 41 kanadských bodů! Celé trio uzavírá dlouholetý spoluhráč Kamila Bříšky Lukáš Tondr, který si v uplynulém ročníku do statik připsal hned 47 bodů za 18 gólů a 29 nahrávek.

Tím však seznam posil nekončí! Z Německa se zpět do Prahy přesouvá Dominik Novák. Sedmadvacetiletý forvard v Braníku strávil již tři sezóny a vždy patřil mezi ty nejnebezpečnější články kobří ofenzívy. Dále se do kádru vrací Lukáš Sochůrek, kterého jsme ve žlutomodrém dresu vídali už loni a měl by střežit brankoviště spolu s Václavem Moučkou.


Dominik Novák.

Přípravného kempu se účastní útočníci Jan Smejkal a Dominik Vaněk. Smejkal v uplynulé sezóně hájil barvy Nymburku, zatímco Vaněk nastupoval v nižší švýcarské soutěži. V jednání je příchod dalšího nymburského hráče, konkrétně obránce Aleše Knesla, který by měl v Kobře hostovat z prvoligového Prostějova.

Krom ostřílených hráčů dostanou v „áčku“ Kobry prostor také braničtí junioři, kteří budou od příští sezóny hrát Extraligu juniorů. „Zapracování juniorů do A-týmu je důležité pro budoucnost našeho seniorského hokeje,“ komentoval situaci ohledně mládežníků Miloslav Šeba.


partneři klubu