05.02.2019

Šnůra venkovních utkání začíná, Kobra míří do Klatov!

Vít Trubička

Kobra vstupuje do poslední pětice utkání základní části aktuálního ročníku 2. ligy. V jeho rámci se vydá na západ Čech do Klatov, které se zatím celkem v poklidu drží na druhé tabulkové pozici. Zatímco Kobra bojuje o každý bod, aby dokázala předskočit čtvrtý Děčín.

Klatovský celek se postupně vyšvihl až na druhou pozici v tabulce, na které má navíc velký náskok na třetí Most. Příliš ve formě ale v rámci posledních zápasů nejsou. Je to už více jak měsíc, co Klatovy naposledy bodovaly za tři body a to právě v utkání proti Mosteckým Lvům. Pokračovalo to dvěma výhrami v prodloužení, respektive v samostatných nájezdech. Ovšem v posledních čtyřech zápasech Klatovy nezískaly ani jeden bod.

Přesto má Kobra velkou šanci bodový zisk. V předchozím utkání přeťali Pražané třízápasovou sérii výher, po které Klatovy zvítězily v následných deseti zápasech. Předešlé dva vzájemné zápasy ovšem Klatovy vyhrály. První z nich se odehrál na ledě Kobry, ten Západočeši ovládli v poměru 4:2, druhý pak v Klatovech s konečným výsledkem 7:2 pro farmu plzeňských indiánů.

Za Klatovy hrají většinou současní či bývalí hráči juniorského týmu Plzně. Nejproduktivnějším hráčem celku ze Západních Čech je Jiří Uhlík. Jakožto jeden ze zkušenějších hráčů nastoupil do 32 utkání, v nichž si připsal bilanci 21 gólů a dvaceti asistencí. Nejlepším nahrávačem pak je Vojtěch Tulačka. Na svém kontě jich má 21, které doplnil třinácti gólovými trefami. Gólmanskou jedničkou je junior Adam Beran. V dresu Klatov strávil v brance již 27 zápasů s gólovým průměrem 2,77.

Naproti tomu Kobra v poslední době bojuje doslova o každý bod. Na Děčín v současné době ztrácí jen čtyři body. Daří se jí střídat výhry a prohry. Kobra nejdříve doma velmi vysoko zdemolovala Mostecké Lvy, načež podlehla lídru tabulky z Jablonce nad Nisou.

Do play-off navíc mají Kobře pomoci nové posily Lukáš Sochůrek a Lukáš Langer. Oba již k několika duelům za branický tým nastoupili. Ovšem pro Sochůrka bude mít tento zápas speciální náboj, vždyť téměř celou minulou sezónu hostoval z Plzně právě v Klatovech. Nyní se tak postaví tváří v tvář celé řadě svých tehdejších protihráčů.

Jak vše dopadne ale ukáže až samotné vítězství. Kobra se v něm zcela jistě bude snažit bodovat, a to nejlépe za tři body. Zápas na zimním stadionu v Klatovech začíná v 18 hodin.

související články


partneři klubu