02.02.2019

Druhá liga je pro mě těžší než extraliga. Chci pomoct Kobře do play-off, prohlásil Sochůrek

Šimon Sýkora, Marek Baloun

Před uzavřením přestupů přivedla Kobra pomoc a zároveň konkurenci Václavu Moučkovi. Jedním z dvojice příchozích gólmanů je i dvaadvacetiletý Lukáš Sochůrek, kmenový hráč pražské Slavie se zkušenostmi i z extraligy. Po střídavých startech v Letňanech zakotvil na Kobře a jeho cíl je jasný - pomoct Braníku do play-off a zaujmout extraligové kluby.

Vystřídal jste několik týmů. Sezónu pravděpodobně dohrajete tady na Kobře, jak byste ji zhodnotil? Jste rád, že jste skončil tady?

Jsem rád, že chytám. Je mi jedno kde, ale musím chytat. Tahle sezóna se nevyvíjí tak, jak bych si přál. Už jsem vystřídal tři týmy, to není moc příjemné pro gólmana. Nevím, jestli budu končit tady. Chci pomoct Kobře do play-off, ale jsem kmenový hráč Slavie a tam se hlavně rozhoduje.

Máte i pár startů v extralize za Plzeň. I přes mladý věk tak jste na Kobře jeden z nejzkušenějších. Jak Vás vnímají spoluhráči?

Tohle podle mne kluci vůbec nevnímají. Tady je důležité, že vědí, že mají vzadu gólmana, který, doufám, je dokáže podržet. Druhá liga je pro mě těžší. Je to nahoru dolů, třikrát těžší než první liga.

Myslíte, že Vám Kobra může pomoct zpět do extraligy?

Určitě. Chci se dostat zpátky do extraligy.

Hrál jste i za Klatovy, jak vzpomínáte na zápasy s Kobrou?

Kobru jsme měli jako těžkého soupeře. Každý zápas byl obtížný. Věřím, že je umíme porazit.

Jaká je Vaše pozice v týmu? Posledních pár zápasů jste byl kvůli nemoci Moučka jednička. Jak to bude dál?

Nemyslím si, že bych měl být za každou cenu jednička. Bude chytat ten, komu trenéři věří. Já doufám, že mi věří a nasadí mě do dalšího utkání.

Jak byste zhodnotil utkání s Jabloncem?

Bylo to pro mě těžké utkání. (Vlci) mají šikovné útočníky, první lajna si to umí dát, podržet, to my nemáme. Potřebujeme v tom posbírat taky nějaké zkušenosti.

V následujících sedmi dnech odehrajete tři utkání proti těžkým soupeřům, pak vás čeká Děčín, přímý konkurent v boji o play-off. Připravujete se na to nějak speciálně?

Musíme jít do každého utkání s tím, že potřebujeme body. Pro nás je každý bod důležitý. Neřešíme Děčín, neřešíme jakýkoliv tým. Jdeme do toho zápasu s tím, že musíme vyhrát.

Náhledové foto je převzato z webu HC Škoda Plzeň


partneři klubu