01.02.2019

Druhá liga jde do finiše, Kobra doma vyzve Jablonec

Libor Kokoška

P R A H A – Do konce základní části 2. ligy zbývá už jenom šest kol. Kobra po suverénní výhře nad trápícím se hokejovým celkem z Mostu 11:2 vyzve jablonecké Vlky. Ty si můžou dnešní výhrou zajistit postup do play-off, Kobra by se naopak v případě výhry mohla dotáhnout na dostřel jednoho bodu od čtvrtého Děčína

Jablonec je považován za jeden z nejsilnějších celků 2. ligy, ve skupině Střed bojuje s hvězdně nabitým Vrchlabím o první příčku. S necelými pěti brankami na zápas jsou Vlci nejproduktivnějším celkem skupiny Střed.

Naposledy se Kobra s Vlky potkala na jabloneckém kluzišti. I přes úvodní gól hostující Kysely v druhé minutě se nakonec Kobře nepovedlo zvítězit. První třetinu sice ještě dokázala vítězně uhrát 0:1, v posledních dvou třetinách zápasů se ale naplno rozjel jablonecký útok. Na gól Babece navázal z přesilovky Plíhal. Ve třetí třetině přidal gól nejproduktivnější hráč celé ligy Bříška, Tondr a Nezbeda. Pětigólovou sérii Jablonce utnul pět minut před závěrečnou sirénou Nestrašil, který upravil skóre na finálních 5:2.

Jedničkou Jablonce je Jakub Jelínek(19 Z, prům. 3,21), ten minulou sezónu přestoupil z konkurenčního Vrchlabí. Záda mu kryje mladý Lukáš Hosnedl(10 Z, prům. 2,97), ten momentálně pendluje mezi Jabloncem a prvoligovými Benátkami.

Nejproduktivnějšího hráče celé ligy najdeme právě v Jablonci. Kamil Bříška(32 + 31) si zatím drží fantastický průměr více než dvou bodů na zápas. Je momentálním králem střelců 2. ligy, v počtu asistencí je třetí nejlepší hráč. Velkou ztrátou pro Jablonec byl odchod zkušeného Tomáše Plíhala(14 + 27), hráč se zkušenostmi ze zámořské NHL odešel hrát hokej do Německa. Obranu Kobry prověří i Lukáš Tondr(16 + 22), který je v Jablonci už desátým rokem. Vyhlášeným tvrďákem je defenzivní útočník Jiří Babec(81 trestných minut), který v průměru stráví 2,7 minuty na trestné lavici za zápas.

Kobra má Jablonci co vracet, je to totiž už dva roky, co si braničtí hokejisté s Vlky ze severu Čech neporadili. Osmizápasovou sérii porážek s Jabloncem se pokusí bruslaři z Prahy zlomit v sobotu 2. února na zimním stadionu Kobry na Braníku. Hraje se tradičně od 18:00.

související články


partneři klubu