14.12.2018

Po týdnu opět do akce, Kobra vyzve Nymburk

Vojtěch Martinek

Další týden dlouhá pauza bez hokeje je u konce, již v sobotu čeká Branické další zápas. Tentokrát se na svém ledě představí proti dalšímu soupeři ze skupiny Střed, a to Nymburku, kterému se v posledních kolech moc nedaří. Využijí toho domácí a vybojují důležité body?

Středočeši jsou na dostřel druhému místu v jejich skupině, na Vrchlabí ztrácí pouhopouhé tři body. Momentálně se jim ale úplně nedaří náskok hokejistů z Podkrkonoší mazat, jelikož z posledních tří utkání vyhráli jen jediné. Po porážkách 3:5 s Dvorem Králové a 1:4 s Klatovy odjeli ve středu do Prahy, kde vyzvali na souboj letňanské Letce, přičemž poslední celek tabulky se rozhodně nevzdal bez boje. Hosté jej po velké bitvě nakonec těsně přetlačili v poměru 2:1, přičemž pod jejich trefy se podepsali Aleš Knesl a Tomáš Tržický.

Na začátku sezóny byl tahounem nymburského kádru mladý Ivan Ďurač, který ovšem v polovině listopadu přestoupil do Šumperka. Žezlo po něm převzala dvojice Jan Stehlík (19+7) a Petr Josefus (10+15), která nyní bezkonkurenčně kraluje týmovému kanadskému bodování. První jmenovaný je s devatenácti brankami na kontě zároveň i nejlepším střelcem nejen středočeského klubu, ale dokonce celé skupiny Střed.

Jasnou jedničkou Nymburka v letošním ročníku je teprve dvacetiletý Michal Krofta, který byl do města na Labi zapůjčen z extraligové Mladé Boleslavi. Zatím zasáhl do dvaceti zápasů, zatímco jeho mladší kolegové, David Mašek a Petr Sup, si dohromady připsali jen čtyři starty.

související články


partneři klubu