07.12.2018

Dres Kobry oblékne extraligový obránce Chalupa

Libor Kokoška

P R A H A – Na branickém stadionu se urodila senzace. Zkušený obránce a bývalý mládežnický reprezentant Lukáš Chalupa se po několika měsících strávených v Polsku vrací zpět do Česka. Tentokrát bude oblékat dres druholigové Kobry, která si tak do defenzivní řady přivedla zvučné jméno a velikou posilu.

Lukáš Chalupa v dresu Chomutova

Radonický rodák Lukáš Chalupa začínal s hokejem v Benátkách nad Jizerou, ve svých šestnácti letech se už ale stěhoval k bruslařům do Mladé Boleslavi. Ve středočeském celku se ihned stal oporou mladšího a později i staršího dorostu, za který si připisoval velmi slušné statistiky. Celkově si stihl připsat za mládežnické týmy Mladé Boleslavi 147 utkání ve kterých nastřílel šest branek a přihrál na dvacet gólů.

Seniorský hokej okusil poprvé ve svých sedmnácti letech v dresu Roudnice nad Labem. Tam se dlouho nezdržel a stěhoval se do slovenských Tatranských vlků, poprvé v životě si tak vyzkoušel prestižní evropskou Mládežnickou hokejovou ligu. Nakonec si na Slovensku zahrál v 57 utkáních s bilancí tří gólů a pěti asistencí. Společně s angažmá na Slovensku přišla i první pozvánka do reprezentace. V kategorii U19 nastoupil k devíti zápasům.

Po sezóně na Slovensku se Lukáš stěhoval zpět do Česka, tentokrát ale soutěž neměnil, pokračoval v MHL tentokrát v dresu Karlových Varů. Tam se mu dařilo lépe a dres Energetiků oblékl v 60 případech. Přišli i další pozvánky do reprezentace, tentokrát v kategorii U20.

Ve svých jednadvaceti se Lukáš stěhoval do pražské Slavie a poprvé v životě okusil extraligu. Většinu sezóny ale strávil v druholigovém Berounu. Příští sezónu se stěhoval do Kladna. V sezóně 2015/16 už ale zase hlásil návrat do extraligy, tentokrát oblékl dres západočeské Plzně, většinu sezóny ale opět strávil na pomezí první a druhé ligy.

Až v Chomutově se mu povedlo pravidelněji nastupovat. Po povedené minulé sezóně se ale do hry už tolik nedostával a v úvodu letošní sezóny nakonec přestoupil do polského Gdaňsku. Na začátku září ještě zkoušel nastupovat v Letňanech, nakonec dal ale přednost Kobře.

“Lukáš nám pomůže hodně hlavně teď, když nás čeká těžká série utkání,“ komentoval přestup Lukáše Chalupy hlavní trenér Kobry Miloslav Šeba. “Pokud dostane nabídku z extraligy, tak ho samozřejmě uvolníme, do té doby by měl být ale platným členem našeho kádru,“ pokračoval Šeba.

Foto použito ze stránek HC Piráti Chomutov


partneři klubu