11.11.2018

Filip Hlinka: Rozhodl náš skvělý týmový výkon

Vít Trubička

Kobra má za sebou vítězně zvládnuté utkání proti nedalekým Řisutům. Na výhře se velkou měrou podílel útočník Filip Hlinka, který se ocitl hned u dvou gólových tref, přičemž jednu sám vsítil. Své trefy vidí ale spíše jako úspěšně zvládnutou souhru celého týmu, což byl podle něj také hlavní klíč k vítězství. Se stejnou vervou a nasazením půjde Kobra dle Hlinky rovněž do dalšího utkání proti Bílině.

Opět se vám povedlo zvítězit. Jaké jsou dojmy bezprostředně po utkání?
Zápas byl velmi bojovný. Povedlo se nám rychle skórovat v první třetině. Dobrým týmovým výkonem jsme posléze dokázali ubránit soupeře a pojistit si vítězství.

Přitom ale první dvě třetiny vypadaly, zejména výsledkově, velmi vyrovnaně. V čem se to v závěru zlomilo?
Jak už jsem říkal. Hráli jsme obranný, bojovný hokej. Sice si soupeř dokázal nějaké šance vytvořit, byť ne tolik, tak jsme z toho nakonec vyšli lépe. První dvě třetiny tedy byly hodně bojovné, ve třetí jsme to zlomili dalšími dvěma vstřelenými góly.

Měla na vaší hru vliv častější oslabení?
Samozřejmě nemůže být oslabení z naší strany tolik. Myslím si ale, že jsme je zvládli dobře, byť trochu se štěstím. To k tomu ale patří, když je dobrý týmový výkon. Do příště ale musíme zapracovat, abychom tak často vylučovaní nebyli.

Vyhráli jste podruhé za sebou. Zlomilo se už nepříjemné období z úvodu sezóny?
Daří se nám postupně a pomalu zvedat. V tom musíme tvrdou prací pokračovat.

Před sebou nyní mále zápas s dalším tabulkovým konkurentem z Bíliny. Jak se na něj budete připravovat?
Potrénujeme a vlétneme na ně.

A co od toho utkání očekáváte?
Hrajeme doma, takže určitě budeme chtít zmáčknout soupeře a vyhrát. Chtěli bychom nasypat plno gólů do bílinské branky, abychom si odnesli tři body.


partneři klubu