09.11.2018

Na Braník přijedou Řisuty, vstup bude zdarma

Vojtěch Martinek

P R A H A – Týden se s týdnem sešel, před branickými hokejisty stojí další výzva. Tentokrát na svém ledě přivítají hokejisty z nedalekého Slaného, přičemž celé utkání se ponese v poněkud slavnostní atmosféře. Bude se totiž jednat o výroční střetnutí ku příležitosti sto let od založení Československa a vstup bude tentokrát zdarma.

Při pohledu na tabulku skupiny Sever je jasné, že sobotní duel bude pro Kobru velmi důležitý – má totiž šanci se po dlouhé době aspoň na moment odlepit od jejího dna. Pokud by svěřenci lodivoda Šeby doma porazili Řisuty a Bílina by zároveň ostrouhala na ledě Děčína, mohli by se nejen posunout na předposlední místo, ale zároveň se svému soupeři bodově vyrovnat a v budoucnu tak zamířit ještě výš.

Zatímco Pražané v posledních zápasech podávají stále lepší výkony, hokejisté ze Slaného na tom nejsou úplně nejlépe. V posledním utkání v Nymburku se jim po trefě Urbance ze třetí minuty prodloužení konečně podařilo přetnout čtyři zápasy dlouhou šňůru porážek. K úspěchu přitom nikdy neměli moc daleko – první duely s Bílinou a Mostem prohráli o gól, ty s Klatovy a Děčínem o dva.

Výše zmíněný Josef Urbanec je jedním z lídrů středočeského výběru v letošní sezóně, s jedenácti kanadskými body se dělí o čtvrté místo v tabulce klubové produktivity s Petrem Patykem. Vůbec nejlepším buldokem je však sedmadvacetiletý Ondřej Krpata, který zatím se své sedmé sezóně v Řisutech zaznamenal úctyhodných sedmnáct bodů za osm branek a devět asistencí. Špatně si nevede ani další dlouholetá opora, Matěj Kos (4+13), či bývalý tahoun prvoligového Ústí nad Labem Tomáš Rod.

Brankoviště sobotního soupeře Kobry letos patří talentovanému Davidu Stahlovi. Dvacetiletý mladík, který byl do Slaného zapůjčen z Kladna, má na svém kontě už jedenáct startů, zatímco loňska jednička Jan Ilašenko se mezi tři tyče postavila jen pětkrát.

Braničtí na buldoky letos už jednou narazili, a to v šestém kole. Na ledě Řisut se jim i přes veškerou snahu nepodařilo získat body a zápas skončil výsledkem 6:3 ve prospěch domácích. Za hosty se trefili Adam Chlapík, Jaroslav Kasík a Tomáš Šťastný.

3. října: HC Řisuty – HC Kobra Praha 6:3
Branky a nahrávky: 4. Patyk (Urbanec, Rod), 14. Kos (Kolářík), 20. Patyk (Rudovský, Veber), 36. Kos (Vyskočil, Kolářík), 47. Patyk (Urbanec, Kučera), 51. Rod (Urbanec, Krpata) – 11. Chlapík (Hanták, Jedlička), 54. Kasík (Drahorád, Chlapík), 57. Šťastný.

Řisuty: Stahl – Kučera J., Chládek, Potěchin, Kolářík, Veber, Rudovský – Kos, Patyk, Urbanec, Krpata, Vyskočil, Fortelka, Piovarči, Hampl, Kučera M., Rod, Kalla.

Kobra: Mouček – Drahorád, Skočovský, Semrád, Šteiner Do., Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. – Pekárek, Kysela, Hanták, Jedlička, Nestrašil, Tuma, Slabý, Chlapík, Šteiner Da., Šťastný, Hlinka.

Podrobné statistiky a reportáž z utkání naleznete zde.

související články


partneři klubu