30.10.2018

Po týdenní pauze zajedou Braničtí do Sokolova

Vojtěch Martinek

P R A H A – Po úspěchu z domácího utkání s Děčínem nyní čeká svěřence Miloslava Šeby další výzva. A to pořádná. Ve středu večer se totiž představí na ledě sokolovského Baníku, tedy vedoucího celku severní skupiny. Překvapí papírového favorita a odvezou si z Karlovarska tři body? Úvodní buly bude vhozeno přesně v 18:00.

Před dvěma lety málem po dvaceti sezónách ve druhé lize sestoupil do krajského přeboru, zachránila ho jen koupě licence od Klášterce nad Ohří. Nyní ovšem Sokolov opět válí – z dvanácti dosud odehraných utkání prohrál jen tři a s jednobodovým náskokem na ambiciózní Mostecké lvy vede tabulku severní skupiny. První místo si po zaváhání v Klatovech pojistil sobotní výhrou v Děčíně, kterému už v první třetině nasázel úctyhodných šest branek. Utkání nakonec skončilo výsledkem 8:4.

Vítězství nad medvědy řídili Tomášové Rohan (v zápase 2+2) a Vracovský (0+4), dva ze tří nejproduktivnějších útočníků Baníku v aktuálním ročníku. Devětadvacetiletý Rohan, který se v kádru Západočechů objevuje s přestávkami už od roku 2008, zatím letos na své konto nasbíral osmnáct bodů, zatímco o devět let mladší Vracovský jich má ve statistikách třináct. Nutno ovšem podotknout, že na rozdíl od Rohana a dalšího plodného forvarda Jakuba Vrány (letos 3+13) odehrál za Sokolov jen pět střetnutí.

Gólmany na soupisce celku z Karlovarska najdeme čtyři, přičemž do akce se zatím z nich dostali tři – dlouholeté opory David Fečo a Petr Hruška odchytaly celkem jedenáct zápasů, přičemž o čas mezi třemi tyčemi se dělí celkem rovnoměrně. Osmnáctiletý Jakub Kašpar, který byl do Baníku zapůjčen z juniorky extraligové Energie, nastoupil pouze k domácímu střetnutí s Bílinou. O dva roky mladší Matyáš Pitoňák pak na svůj premiérový start mezi muži stále čeká.

Kobra má svému středečnímu soupeři co vracet, o tom není pochyb. V prvním vzájemném měření sil v letošní sezóně totiž Baník 29. září v Braníku domácí zostudil a zvítězil vysoko 11:1. Uvidíme, jestli se Pražanům povede na úspěch proti Děčínu z minulého týdne navázat a vedoucí celek skupiny zaskočit.

29. září: HC Kobra Praha – HC Baník Sokolov 1:11 (0:1, 0:6, 1:4)
Branky a nahrávky: 51. Šteiner (Verbík, Šťastný) – 16. Kovařík (Vrána, Čurda), 23. Stříbrný (Čejka), 27. Stříbrný (Zadražil), 29. Kovařík (Hotěk), 30. Zadražil (Rohan, Švec), 35. Zadražil (Rohan, Rulík), 38. Vrána (Kuběna), 41. Kuběna (Kovařík, Vrána), 45. Čejka (Tomeček), 56. Rohan (Šik), 60. Vrána (Tomeček, Kuběna).

Kobra: Novák (29. Mouček) – Drahorád, Skočovský, Semrád, Šteiner, Kasík, Schejbal, Verbík R., Verník J. – Pekárek, Kysela, Hanták, Jedlička, Nestrašil, Tuma, Slabý, Chlapík, Šťastný, Hlinka.

Sokolov: Hruška P. – Vodička, Pajk, Šafář, Tomeček, Rulík, Přindiš, Šik – Kovařík, Kuběna, Čejka, Keszi, Štříbrný, Trapl, Hotěk, Hruška D., Švec, Vrána, Zadražil, Rohan.

související články


partneři klubu