25.10.2018

Tomáš Šmerha: V přesilovkách jsme dostali klid na hokejkách

Vít Trubička

Velkou měrou se na výhře Kobry nad Děčínem podílel Tomáš Šmerha. Teprve dvacetiletý junior původem z pražské Slavie se velmi často držel před brankou Děčína, kde se snažil o prostřelení Volkeho. Na svém kontě má první vstřelený gól Kobry, kterým započal obrat Pražanů v tomto utkání. I díky němu tak Pražané brali po delší době tři body.

Podařilo se vám po dlouhé době zvítězit. Jak to zhodnotíte?
Dnešní výhra nad Děčínem je podle mě velmi důležitá. Snad to nyní trochu odpálíme k nějaké delší sérii výher.

Přitom se nerojila úplně lehce, naráželi jste zejména na děčínského gólmana Volkeho…
Trochu jsme se trápili v koncovce, ale s ní máme problém již delší dobu. Naštěstí to nám tam spadlo při hře pět na tři, čímž jsme odskočili na 2:1. Pak se nám podařilo ještě jednou skórovat, takže se nám naštěstí zadařilo a doufám, že to takhle půjde dál.

Vy sám jste měl mnoho střeleckých pokusů, z nichž jste jednou skóroval. Jaké jsou pocity?
Není to úplně optimální, zvlášť když jsme prohrávali. Ani já nejsem úplně v klidu, naštěstí mi tam ale jeden gól padl, čímž jsem pomohl týmu a doufal jsem, abychom vyhráli.

Pomohly vám dnešní přesilovky v souhře v útočné třetině?
Určitě nám pomohly. Díky nim jsme dostali klid na hokejkách, udrželi jsme puk, ačkoliv byla hra častokrát přenášená z jedné strany na druhou. Nám se povedlo navíc skórovat při přesilovce pět na tři, což se Děčínu nepovedlo a říká se, že když nevyužiješ přesilovku pět na tři, nemůžeš vyhrát.


partneři klubu