23.10.2018

Zabodují Braničtí proti Děčínu?

Vojtěch Martinek

P R A H A – Ztráta svěřenců Miloslava Šeby na předposlední Bílinu se pomalu ale jistě zvyšuje, momentálně čítá už čtyři body. Šanci jí zmenšit budou mít už tuto středu proti Děčínu, který se aktuálně nachází přesně veprostřed tabulky skupiny Sever. Uspějí Braničtí na svém ledě a přetnou konečně černou sérii, nebo v Praze zvítězí Severočeši?

Středeční souboj bude pro medvědy teprve druhým pod taktovkou nového lodivoda Jaroslava Haška. Dlouholetý tahnoun a odchovanec klubu z východu Ústeckého kraje tým převzal minulý týden poté, co se dosavadní kouč Tomáš Mareš rozhodl přijmout nabídku z prvoligového Ústí nad Labem. O pouhý den později si pak čtyřicetiletý trenér odbyl premiéru v zápase na domácím ledě proti Klatovům, která skončila těsným vítězstvím západočeského celku 3:4.

U všech gólů Děčína ve středečním utkání byl Pavel Kordule – teprve devatenáctiletý forvard, jenž do klubu přišel v létě z litvínovské juniorky a který je v posledních kolech ve výborné formě. Aktuálně má na svém kontě už jedenáct bodů za šest branek a pět asistencí. Kobří defenzíva si také bude muset dát pozor na Zdeňka Petráše (6+4) či veterána Michala Oliveria (1+5).

Braničtí se letos s medvědy už jednou střetli, když koncem září vyjeli na jejich led. Po velké bitvě zde nakonec padli 4:7 a vraceli se tak do Prahy s prázdnou, přičemž pod jejich branky se podepsali Karel Drahorád, Viktor Nestrašil, Dominik Šteiner a Tomáš Šťastný.

22. září: HC Děčín – HC Kobra Praha 7:4 (2:0, 2:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 3. Petráš (Navarra), 10. Volráb (Málek, Zajan), 37. Kordule (Navarra, Zdvořáček), 39. Petráš (Navarra, Kordule), 42. Navarra (Kordule), 44. Sýkora (Málek, Volráb), 45. Drašar – 29. Drahorád (Kasík, Nestrašil), 34. Nestrašil, 46. Šteiner (Drahorád, Šťastný), 54. Šťastný (Nestrašil).

Děčín: Volke – Hříbal, Kaltenböck (A), Málek, Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (C), Bárdoš, Faigl, Petráš, Kordule, Kopta, Sýkora, Navarra.

Kobra: : Mouček (45. Novák) – Drahorád, Skočovský, Semrád, Schejbal, Verbík J., Verbík R., Ryzák – Kysela, Hanták, Jedlička, Nestrašil, Tuma, Šteiner (A), Slabý, Kasík, Šťastný, Kellner (C), Hlinka.

související články


partneři klubu