19.10.2018

Kobra se vydává do Klatov, zlomí dosavadní nepříznivou sérii?

Vít Trubička

Po téměř dvouleté pauze se vydává Kobra na západ Čech. Klatovům momentálně patří třetí místo v druholigové tabulce se ziskem patnácti bodů. Západočeši mají za sebou dva vyhrané zápasy v řadě, podaří se Kobře narušit vítěznou sérii Klatov a vrátit jim úvodní domácí porážku? Utkání na stadionu v Klatovech začíná v sobotu v 17:30.

Partnerský klub extraligové Plzně rozehrál nový ročník severní druholigové skupiny celkem úspěšně. Před sebou má v tabulce pouze ambiciózní celek ze Sokolova a nováčka druhé ligy z Mostu. V osmi dosud odehraných zápasech mají Klatovy bilanci pěti výher a třech proher. Podlehli pouze týmům, které se nacházejí v tabulce nad nimi a Řisutům. Ze zbylých utkání si odvezli plný bodový zisk. V současnosti se drží Klatovy na vítězné vlně, uspěly ve dvou předchozích zápasech proti Letňanům a Děčínu.

V sestavě spoléhají Klatovy zejména na plzeňské juniory a další hráče, kdysi hájící indiánské barvy. V kádru mají také dva juniorské reprezentanty, gólmana Kristiána Koláře a útočníka Petra Ereta. Druhý zmiňovaný se ale do Klatov přesunul teprve nedávno, sezónu totiž zahájil v prvoligových Litoměřicích. Nejstarším hráčem v klatovském kádru je tím pádem pouze 24 letý Jakub Slavík.

Ofenzivu Klatov táhnou hned tři hráči s téměř shodným počtem kanadských bodů. Lídrem této statistiky je Richard Kristl. Bývalý hráč Horácké Slavie Třebíč zasáhl do šesti duelů, v nichž čtyřikrát skóroval a čtyřikrát asistoval. O pouhý bod méně mají další dva hráči, Jiří Uhlík a Vojtěch Tulačka. Uhlík s bilancí čtyř gólových tref a třech asistencí, Tulačka s dvěma góly a pěti asistencemi.

Nejvíce startů v brance Klatov má Adam Beran. Ten hájil svatyni Západočechů po šest utkání s gólovým průměrem 3,78 gólů na zápas. Jednou za něj alternoval Kristián Kolář s průměrem 2,11. Jeden start si také připsal teprve šestnáctiletý Karel Čech, jeho gólový průměr z něj ale činil 8,57 gólů.

Jak bylo již zmíněno, v úvodním vzájemném utkání byli úspěšnější klatovští hokejisté. Ti vyplenili zimní stadion na Braníku obratem ve třetí třetině a zvítězili 4:2. Přičemž ještě do druhé třetiny vedla Kobra 2:1 po trefách Kellnera a Nestrašila. V závěrečné periodě ale již Kobra nestačila na dva rychlé góly Richarda Kristla a Jakuba Vavřičky, kterými otočily Klatovy vývoj utkání ve svůj prospěch.

HC Kobra Praha – SHC Klatovy 2:4
Branky a nahrávky: 19. Kellner (Šteiner), 35. Nestrašil (Hanták) - 8. Uhlík (Houfek, Matiášek), 48. Kristl (Houfek), 54. Kristl (Vracovský), 54. Vavřička (Reitspies, Houdek).
Rozhodčí: Čáp - Štěpánek, Krátký. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 97. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

Sestava Kobry: Novák – Drahorád, Skočovský, Schejbal, Verbík J., Verbík R., Ryzák – Kysela, Nestrašil, Hanták, Tuma, Šteiner (A), Slabý, Šťastný, Kellner (C), Hlinka.

Sestava Klatov: Beran – Houdek, Slavík (C), Sysel, Váchal, Šiller, Houfek, Staněk – Vlček, Matiášek, Roubal (A), Tulačka (A), Červenka, Reitspies, Hanzlík, Markov, Uhlík, Vracovský, Kristl, Vavřička.

související články


partneři klubu