05.10.2018

Kobra přivítá doma kolínské Kozly

Libor Kokoška

P R A H A - V sobotu je na řadě další domácí utkání. Tentokrát domácí Kobra vyzve silný celek ze středočeského Kolína. Kolínští Kozli zažívají jedno ze svých nejúspěšnějších období v klubové historii. Ještě před několika lety totiž bojovali ve druhé lize o holou záchranu, teď už jsou pravidelným účastníkem vyřazovací části. Počet sezon ve kterých se dokázali dostat do play-off v řadě už narostl na číslo deset. Dvakrát z toho bylo semifinále, pětkrát čtvrtfinále a dvakrát osmifinále.

I letošní sezóna se pro svěřence Petra Martínka vyvíjí v dobrém světle. Po šesti odehraných zápasech se totiž nachází na nadějném třetím místě skupiny “Střed” se ziskem 12 bodů za čtyři výhry a dvě prohry. Na vedoucí Vrchlabí ztrácí body dva, na pozice nezajišťující postup do play- off mají náskok tří bodů.

Podlehli silnému Vrchlabí (0:1) a Trutnovu (3:6). Naopak zvítězit dokázali například nad Dvorem Králové (4:2), Letňany (4:2), Nymburkem (5:2) nebo Jabloncem (4:2).

Bude se jednat o první zápas Kozlů, který odehrají se soupeřem mimo skupinu “Střed”. Výhodou Kobry by navíc mohlo být její užší kluziště na které nejsou kolínští hráči zvyklí. ,,Připravíme se na sobotní zápas na Kobře stejně jako na Jablonec. Pevně věřím, že budeme úspěšní, že si nezkomplikujeme utkání jako v Jablonci. Chceme tam vyhrát za každou cenu,“ sdělil Petr Martínek webu hostujícího týmu.

Kolínský tým je plný odchovanců tamějšího klubu. V bráně například úřaduje Martin Sejpal, který si pravidelně drží úspěšnost zákroků okolo 90%. V obraně najdeme Petra Pýchu nebo Marka Březinu. Nejzářivějším klenotem středočeského celku ale zřejmě zůstává ofenzivní hvězda Dominik Zumr, který si drží formu - co zápas, to gól. Teď se tak zastavil na počtu šesti vstřelených gólů, když k tomu přidáme ještě jeho čtyři asistence, vyjde nám, že David Zumr je momentálně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem celé druhé ligy.

související články


partneři klubu