11.09.2018

Nový ročník druhé ligy je tu! Kobra přivítá Bílinu

Šimon Sýkora

P R A H A - Na Kobru přijíždí Bílina, tým, proti kterému se branickým dlouhodobě daří. Letní příprava je u konce, soupisky doladěny. Mohou tak vypuknout boje o postup do Chance ligy, letos dle nového modelu.

Jak už bylo popsáno v jednom z předchozích článků, letos se výrazně mění rozpis druhé ligy. Mužstva jsou nově rozdělena do skupin Sever, Střed, Jih a Východ. Kobra se nachází ve skupině Sever a odehraje s každým týmem ze skupiny čtyři utkání, po dvou doma a venku. Po jednom venkovním a domácím mači se střetne s celky ze Středu. Ze své skupiny změřila síly v přípravě dvakrát s Řisuty, jednou je porazila 4:2, podruhé prohrála 5:2.

Během přípravy byla utkání Kobry vyrovnaná, ze sedmi utkání si odnesli Pražané tři výhry, jednu výhru v prodloužení a tři prohry. Jedna prohra byla po měření sil s prvoligovou Slavií, naopak prohru nepoznali ve dvojzápase s Táborem. Na svém ledě zvítězili 7:6 po prodloužení, v Táboře, v posledním přípravném zápase, vyhráli 6:5 – v zápase, ve kterém vedli 5:2 a nakonec musel minutu před koncem rozhodovat Tomáš Šťastný.

Tato nová posila z Vrchlabí v přípravě zářila. Šťastný odehrál všech 7 utkání a připsal si v nich celkem 11 bodů za 6 branek a 5 nahrávek. Ve všech třech parametrech byl nejlepším z týmu, v asistencích se dělí o první místo s obráncem Karlem Drahorádem. Tomuto slavistickému odchovanci na to stačilo o tři zápasy méně. Ve 4 utkáních má 7 bodů (2+5) a je zároveň druhým nejproduktivnějším mužem Kobry. Na děleném třetím místě jsou Jakub Jedlička (3+3) a Filip Hlinka (2+4). Střelecky se dařilo také navrátilci Jiřímu Kyselovi (4+1).

Ve statistice rozdaných trestných minut vyniká a suverénně vede Marek Ryzák, který jich v 7 zápasech nastřádal 39. Výrazně tomu pomohla bitka v zápase v Táboře. V brankovišti strávil nejvíce času nově příchozí David Novák, zasáhl do každého zápasu kromě toho v Řisutech. Za 212 minut pustil za svá záda 13 gólů a má tak průměr 3,68 na zápas. Václav Mouček, se kterým se bude přetahovat o místo v bráně, odchytal 138 minut, pustil 10 střel a má průměr 4,35. Navrch přidal jednu asistenci.

V utkání s Bílinou měla posledních pár let větší převahu Kobra. Loni se ale více dařilo Severočechům. Na pražském ledě vyhrála nejprve Bílina 6:4, poté domácí 3:2 v prodloužení. Na hřišti soupeře první zápas vyhrála Kobra 7:5, v posledním měření sil padla vysoko 2:6.

Poslední vzájemný duel – 24. února

HC Draci Bílina vs. HC Kobra Praha 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Böhm (Hrdlička), 15. Sýkora (Doležal), 34. Mála (Kýhos), 39. Procházka, 40. Sýkora (Mála, Jungvirt), 52. Sýkora (Hrdlička) - 24. Tuma (Novák, Skočovský), Drahorád (Skočovský, Hlinka).

Sestava Bíliny: Chabr, Kurakou, Polák, Běhula, Fučík, Petržílka, Vošta, Jungvirt, Jirkovský, Hrdlička, Gevorkian, Kail, Kýhos, Krastenič, Sýkora, Mála, Doležal, Vykoukal

Sestava Kobry: Bílek, Mouček – Skočovský, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík – Mužík, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Slanina, Kellner, Hlinka, Gron, Malovický

související články


partneři klubu