09.02.2018

Vrchlabí pomýšlí na první příčku, v cestě stojí Kobra Praha

Věra Novotná

PRAHA – Hráči pražského celku mají play-off jisté, stejně jako jeho příští soupeř. HC Stadion Vrchlabí by ale rád zakončil základní část letošní sezony na prvním místě, kde se aktuálně nachází Sokolovští, kteří drží náskok tří bodů. V minulých zápasech se ani jednomu z nadcházejících protivníků nedařilo a může za to ten samý soupeř – Vlci z Jablonce. Kdo hodí tuto prohru za hlavu a odnese si další tři body do tabulky? To se dozvíme v sobotu 10. února. Na stadionu ve Vrchlabí odstartujeme zápas v 18:00.

Forma obou mužstev

V posledních deseti kolech odešli Vrchlabští z ledu bez bodového zisku pouze dvakrát. Stalo se tak na ledě Bíliny, odkud odjel Stadion s prohrou 2:5 a poté v posledním kole v zápase s Jabloncem. Lehké škobrtnutí přišlo také na ledě Letňan, odkud Vrchlabští odjeli s jediným bodem za prohru 4:5 na nájezdy. Ostatních sedm duelů ale s přehledem zvládli a i proto se drží na druhé pozici. Nejlepším zápasem nového roku byl pro Stadion duel na ledě Děčína, v němž domácím uštědřili obrovský debakl a odvezli si vysokou výhru 11:2. Naopak nejtěsnější výsledek přinesl zápas s Bílinou, který nakonec Vrchlabí vyhrálo poměrem 3:2.

Poslední zápas Vrchlabí

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Stadion Vrchlabí 8:4 (1:1, 4:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 15. Víšek (L.Tondr), 29. Brokeš (Pavlů), 38. Mulač (Bříška), 38. Nevyhoštěný (Pavlů), 40. Mulač (Čechura), 47. L.Tondr (TS), 50. Moravec (Bříška), 52. Bříška (Mulač) – 7. Šimoníček (Pšurný, Jirků), 43. Šťastný (Filip, Pojkar), 55. Miškovský (Šimoníček), 59. Pojkar (Niko, Šťastný).

Sestava Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Pojkar, Jirků, Chleborád, Havránek, Matějíček, Niko – Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip, Pšurný, Chalupa, Bláha, Šťastný, Moník.

Kobře před deseti duely začalo nevýherní období, vždyť si v této době připsala pouhé tři body ze šesti duelů. Poslední dobou se ale začalo blýskat na lepší časy. Šnůru tří výher v řadě přetrhli již zmiňovaní Vlci z Jablonce, kteří i po čtvrté v sezoně dokázali pražský celek porazit.

Poslední zápas Kobry Praha

HC Kobra Praha vs. HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:7 (1:4, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Chlapík (Skočovský, Novák), 24. Antončík (Čurda, Jedlička), 32. Novák (Antončík) – 6. Bříška (Víšek, Tondr L.), 6. Havlas (Babec, Mulač), 10. Moravec (Bříška), 20. Brokeš (Mulač, Čechura), 31. Bříška (TS), 39. Nevyhoštěný (Peřina, Pilař), 49. Pilař (Babec).

Sestava Kobry: Mouček (od 10. Bílek) – Semrád, Šteiner (A), Drahorád, Verbík R., Skočovský, Verbík J. – Čurda, Novák, Jedlička, Tuma, Slanina (A), Chlapík, Hlinka, Antončík (C).

Koho sledovat?

Chuť po bodech je u vrchlabského celku velká. Vždyť jen první dva nejproduktivnější hráči mají dohromady 87 bodů, což je o sedmnáct bodů více než v případě nejproduktivnější dvojice Kobry. Jde o Patrika Urbana, který na 46 bodů (16+30) potřeboval 31 duelů, a Martina Filipa, jenž za svým spoluhráčem zaostává o pět bodů (41 bodů, 9+32). Na hranici 40 bodů se dostal i nejlepší střelec Tomáš Šťastný, který tak uzavírá trojici nejproduktivnějších útočníků Stadionu.

Mezi obránci zůstává magickou bodovou hranicí číslo 30. Právě k němu směřuje totiž trojice nejlepších beků. Nejblíže k ní má Tomáš Jirků s pětadvaceti body (4+21). Za ním se poté drží Ján Niko (22 bodů, 4+18) a David Pojkar (22 bodů, 7+15).

Zraky všech vrchlabských fanoušků se ale v posledních dnech neupínají k těm nejlepším. Alespoň na chvíli zastínil všechny své spoluhráče svým příchodem Jan Hlaváč, jehož jméno je všem hokejovým fandům dobře známé. Zkušený útočník má ale na svůj debut čas, do hry by měl zasáhnout až 17. února proti Trutnovu.

V celku Kobry se bodové rozdíly v produktivitě začínají ztrácet. Mezi útočníky vede i nadále Jakub Jedlička s 36 body, pouhé dva body za ním je ale už Dominik Novák. Také mezi obránci je špička tabulky velmi vyrovnaná. Nejproduktivnějším bekem stále zůstává Martin Semrád, na jehož kontě je 20 bodů. I Semrád ale drží náskok pouhých dvou bodů před Dominikem Šteinerem.

Vzájemné duely

Z vítězství se prozatím v této mini-sérii radoval vždy hostující celek. Díky dvěma výhrám na pražském ledě se tak Vrchlabští ujali vedení 2:1 na zápasy. Zvítězit dokázali hned v úvodním duelu (4:2) a poté i v tom prozatím posledním (4:3sn), byť těsně. Kobra naopak přidala jedinou výhru právě na ledě Stadionu, odkud odjela s vysokým vítězstvím 7:2.

Poslední vzájemný duel – 23. prosince

HC Kobra Praha vs. HC Stadion Vrchlabí 2:3sn (1:1, 1:2, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Tuma (Semrád, Antončík), 35. Semrád (Hlinka, Chlapík), 47. Antončík (Semrád, Drahorád) – 3. Miškovský (Urban, Pojkar), 21. Filip (Abrahám), 24. Miškovský, rozh. náj. Filip.

Sestava Kobry: Bílek (Mouček) – Valík, Semrád, Šteiner Dominik, Drahorád, Verbík, Skočovský – Šteiner David, Čurda, Novák, Jedlička, Matějček Martin, Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík.

Sestava Vrchlabí: Jelínek (Abrhám M.) – Abrhám L., Pojkar, Jirků, Cheborád, Havránek, Matějček Martin, Niko – Oppelt, Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip, Pšurný, Chalupa, Bláha, Šťastný, Moník, Procházka.

související články


partneři klubu