04.02.2018

Jakub Verbík: Proti Jablonci se nám nedaří dlouhodobě, ale play-off nebalíme

Barbora Wolfová

P R A H A - Jeden ze základních obranných kamenů obrany Kobry je i Jakub Verbík. Na Kobře už působí se svým dvojčetem Romanem šestou sezónu. Poslední dva měsíce byl však zraněný, a tak jsme ho vyzpovídali hned po prvním odehraném zápase, a to po zápase proti neoblíbeným Vlkům z Jablonce nad Nisou. Prostřednictvím rozhovoru poděkoval svému lékaři, panu profesoru Davidu Jahodovi, který ho měl po zranění v péči. K rozhovoru jsme přidali i dvě prosincové výpovědi jeho bratra Romana.

S Jabloncem jste i tentokrát prohráli, jak se takový zápas hodnotí?
Já bych řekl, že je to u nás proti Jablonci klasika. Nedaří se nám na ně už dlouhodobě. Je to hodně chaotická hra. Tentokrát hned ze začátku nešťastné tři góly a střídání gólmana. To se pak za stavu 1:3, navíc po obdržení branky vteřinu před koncem třetiny, hraje docela špatně. V kabině jsme si něco ke hře řekli a snížili jsme, jenže pak soupeř opět odskočil a za stavu 3:6 je to už těžké. Nejsme v takové pohodě, abychom mohli soupeře najednou tolik přehrávat.

Proti Sokolovu se vám naopak hodně daří, je to o stylu hry?
Je to zvláštní, že na Sokolov nám to tak jde. Někdy se to ale stává, že na nějaký tým se daří pořád a proti jinému se hraje blbě. Oni, mi přijde, jsou na nás ještě více nahecovaní než proti jinému soupeři, takže je to možná i tím. Rozhodně je to proti nim opravdu těžké.

Roman Verbík (6. 12. 2017): „Brácha jde na operaci a všichni doufáme, že mu to dobře dopadne. Snad si ještě letos zahraje. Záleží to hodně na rekonvalescenci. Spolu hrát v obraně nemůžeme, to bychom se pohádali, ale jsme na sebe už zvyklí. Hrajeme spolu už asi 15 let, takže mi tady teď trošku chybí, ale co se dá dělat, snad se vrátí.“

Jsem moc rád, že mi koleno drží, díky panu profesoru Jahodovi

Vy jste hrál po dlouhé odmlce, jaký to byl zápas pro vás osobně?
Já jsem se hodně soustředil, abych se opět nezranil. Domlouvali jsme se s panem Šebou, jestli to má vůbec cenu, ale tím, že tu bylo jen pět beků, tak jsem řekl, že jim pomůžu. Snažil jsem se to hlavně posouvat dopředu a nic komplikovaného nevymýšlet. Jsem moc rád, že mi koleno drží, za to patří obrovský dík panu profesoru Jahodovi, protože je všechno opravdu super. Budu se snažit teď nabrat fyzičku a nechci to hned přecenit.

Jak tedy pro fanoušky shrnete zranění, které vás vyřadilo ze hry?
Stalo se to asi před dvěma měsíci v zápase proti Řisutům. Měl jsem utržený meniskus a postranní vaz. To mi pan profesor Jahoda sešil a teď to všechno drží. Jsem za to rád, protože mám problémy i s druhým kolenem. Musím dohnat tréninkové manko, protože jsem zatím byl jen třikrát na ledě. Nepočítal jsem s nastoupením proti Jablonci.

Jak moc vám hokej chyběl?
Ano! Já jsem se doma nudil a hlavně, když jsem tam dlouho, tak je to se mnou k nevydržení (směje se), pak se jen převaluji na posteli. Poslední týdny jsem chodil na rehabilitaci, tak to už bylo lepší, ale jen ležet na lůžku je fakt peklo. Bylo super, že jsem dlouho nečekal na operaci, která navíc dopadla dobře, a i přes menší komplikace jako byly otoky, to pan profesor Jahoda se mnou zvládl skvěle. Ale jsem moc rád, že už jsem zase tady.

V play-off chceme být důstojným soupeřem pro kohokoliv

Sledoval jste zápasy Kobry?
Na domácí zápasy jsem chodil a o venkovních jsem se informoval přes internet a pak přes bráchu. Spolu hokej probíráme, takže mi říkal o zápasech. Letos je škoda, že je nás často hodně zraněných a nesejdeme se ani na trénincích. Někteří hráči i skončili s hokejem. Takže je nás docela málo.

Roman Verbík: (6. 12. 2017) „O hokeji se s bráchou bavíme pořád, i když je brácha naštvanej, že nemůže hrát, takže je to docela těžký, ale já věřím, že ta operace dopadne dobře, a ještě si letos zahraje. Jsme tu už šestou sezónu a hokejem se tu opravdu bavíme. Je tu super rodinná parta, a proto se nám tu líbí. Máme spolu menší taxislužbu, takže je toho hodně, ale dá se to zvládat, protože jezdíme hlavně večer. „

Jak to vidíte směrem do play-off?
Už jsme to trochu řešili. Popravdě bychom šli dost neradi na Jablonec, to je jasné, ale na to teď koukat nemůžeme. Chtěli jsme do play-off ze čtvrtého místa, což už teď půjde asi hodně těžko, takže se budeme připravovat na to, abychom tam byli důstojným soupeřem pro kohokoliv. Rozhodně to nebudeme balit! Ale taky si musíme přiznat, že to samo nepřijde. Nemůžeme si to jen říkat a pak najednou čekat, že to v play-off půjde samo. Musíme se soustředit na tréninky a opravdu se tam scházet. Opravdu to chce se sehrát a scházet se pravidelně v plném počtu. Opravdu nechceme vypadnout v prvním kole, takže se uvidí.


partneři klubu