10.02.2024

Kolotoč domácích klání pokračuje! Na Braník nyní zavítá Písek

Vít Trubička

Nadstavbová část 2. ligy se přehoupla za svou polovinu. Kobra navíc pokračuje v domácím tažení, kde doposud ztratila jeden bod za poslední výhru na nájezdy nad Chebem. Momentálně na ní čeká soupeř, jemuž právě v samostatných nájezdech podlehla. Zvládne tento duel vítězně a uzme čtvrtou domácí výhru v řadě?

Jako nebe a dudy. Jen tak by se dal charakterizovat rozdíl ve výsledcích mezi Kobru a píseckými Králi v poslední době. Jihočeský tým sice do nadstavbové fáze vstoupil úspěšně venkovní výhrou nad Řisutami a následně domácím uzmutím dvou bodů po nájezdech právě v souboji s Kobrou.

Od té doby už ale na žádné body nedosáhl a postupně podlehl Hronovu, Chebu, Benátkám nad Jizerou i Kralupům nad Vltavou. V tabulce tak klesl na šesté místo, avšak stále má na dostřel čtvrté Kralupy. Rozdíl mezi nimi totiž činí jen čtyři body. Mezi oba se pak ještě vklínil východočeský Hronov. Za sebou mají Písečtí akorát Řisuty.

To Kobra po trochu rozpačitém začátku nadstavby, kdy z třízápasové venkovní série vybojovala jen čtyři body za výhru v Hronově a prohru na nájezdy v Písku, se dokázala oklepat a v domácím prostředí je víceméně stoprocentní. Vyššími prohrami to odnesly Řisuty a Kralupy nad Vltavou. V důležitém souboji s Chebem pak udržela dva body za výhru na nájezdy.

Právě tato výhra stále drží Branické v první dvojce zaručující postup do předkola play-off. Ovšem v tomto případě je situace stále otevřená. První Benátky mají na Kobru náskok dvou bodů, stejný polštář pak Kobra drží nad třetím Chebem. Tedy v obou případech se jedná o něco, co by mohl umáznout i jediný zápas, proto jsou nyní každé body důležité.

Z hlediska kanadských bodů patří na straně Písku vedoucí místo Lukáši Volfovi, a to díky dvanácti gólům a 22 asistencím. Post nejlepšího střelce ovšem drží Jan Matiášek, který už čtrnáctkrát rozvlnil síť v soupeřově brankovišti. Situace v píseckém brankovišti je poněkud stejně rozmanitá jako na Kobře. Nejvíce prostoru ale dostávají Richard Kříž (15 zápasů, průměr 3,42) a Jakub Korytar (9 zápasů, průměr 5,02).

Na čele bodování Kobry se pak už dlouhou dobu drží kapitán Tomáš Šťastný, který si připsal 21 vstřelených branek a hned 33 asistencí. V počtu gólů má ovšem dva přemožitele s vyšším stavem na svém kontě. Prvním z nich je Filip Vlček, jenž umístil za záda brankářů 23 kotoučů. Druhý pak Kamil Bříška s 22 góly. Jak Vlček, tak Bříška navíc mají shodně po 24 gólových nahrávkách. Mezi třemi tyčemi se situace stabilizovala do podoby, kdy se Kobra může opřít o dvojici Ondrík – Málek. Matyáš Ondrík zasáhl do devatenácti duelů s průměrem obdržených branek ve výši 4,26. Na Romana Málka pak zbylo dvanáct utkání a jeho průměr se drží na hodnotě 3,19.

Vybojuje Kobra proti Písku už čtvrté domácí vítězství v řadě. Proti soupeři, kterému se aktuálně ne zcela daří, by to jistě byla další z řady důležitých výher, která by Kobru udržela v nejlepší dvojce. Zápas začíná tradičně v 18:00, standardně bude připravený přenos na Czechicehockey.tv nebo na Onlajny.com. Přijďte podpořit Branické!

související články


partneři klubu