06.02.2024

Souboj o nejlepší dvojku. Na Braník přijede Cheb

Vít Trubička

Kobra má před sebou další domácí utkání. Své síly poměří s chebským Stadionem, nad kterým má těsný jednobodový náskok v nejlepší dvojce nadstavbové skupiny. Pro oba je to tedy důležité klání, které může výrazně ovlivnit postupové naděje do předkola play-off.

Do nadstavbové fáze soutěže vstoupili Západočeši ne úplně přesvědčivým dojmem. Sice v úplném začátku vyzráli v přestřelce na Hronov 6:5, pak ale smolně podlehli Řisutům 0:6. Chebští se ale z tohoto rychle oklepali a vrátili se do hry díky dvěma shodným výhrám 3:1 nad Benátkami nad Jizerou a Pískem. I v posledním klání se Stadionu povedlo zvítězit, avšak tentokrát už jeden bod ztratil, neboť domácí duel proti Kralupům zvládl dotáhnout do úspěšného konce až v prodloužení.

Díky tomu se družina hrajícího trenéra Václava Skuhravého vyhoupla na třetí místo s jednobodovým odstupem na druhou Kobru. Blízko oběma celkům je čelní příčka tabulky, Cheb ztrácí na první Benátky tři body, Kobra dva. Třetí příčku si Stadion drží od samotného ukončení základní části.

Ofenzivu Chebu táhne Radek Prošek díky 31 kanadským bodům, rozdělených mezi sedmnáct gólů a čtrnáct asistencí. O jednu gólovou nahrávku má na svém kontě více Petr Kořán. Mezi třemi tyčemi se střídají Jakub Kašpar (22 záp., prům. 3,93) a Kristián Kolář (14 záp., prům. 4,42).

Vzájemná bilance Kobry s Chebem v letošní sezoně přinesla dva shodné výsledky 6:2. Ten první znamenal domácí vítězství pro Branické, druhý pak výhru Západočechů na jejich ledě. Shodnost výsledků tak jen ukazuje vzájemnou vyrovnanost mezi oběma v základní skupině, neboť na konci skupiny mezi nimi zůstal odstup dvou bodů.

Braničtí zahájili nadstavbovou skupinu B třemi venkovními duely. Nejprve ovládli zápas s Hronovem, pak v nájezdech podlehli Písku a nakonec za tři body Benátkám nad Jizerou. Příchodem na domácí led se situace obrátila ve prospěch Kobry. Značí to dvě vyšší výhry proti Řisutům a Kralupům nad Vltavou.

Na čele bodování Kobry se drží kapitán Tomáš Šťastný díky 21 vstřeleným gólům a 33 asistencím. V počtu gólů ovšem vévodí dvojice Kamil Bříška a Tomáš Urban, oba s 22 brankami na kontě. Brankoviště pak momentálně patří dvojici Matyáš Ondrík (19 záp., prům. 4,26) a Roman Málek (11 záp., prům. 3,33)

Zvládne Kobra i třetí domácí utkání v řadě vítězně? Proti Chebu by výhra byla víc než důležitá pro uhájení stabilnější pozice v nejlepší dvojce nadstavbové skupiny B. Zápas na branickém ledě začíná v obvyklých 18 hodin, připraven bude i přenos na Onlajny.com a na Czechicehockey.tv

související články


partneři klubu