01.02.2024

Kapitán Šťastný: Po první třetině jsem se na hattrick cítil

Martina Nová

Kobra bojuje o dvě postupová místa do předkola play-off 2. ligy. Díky třema bodům ze zápasu s Kralupami splnila jeden z mnoha důležitých cílů. Lvím podílem přispěl k výhře kapitán TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který vstřelil hattrick. Navíc jeho forma byla oceněna ještě jinak než výhrou a tučným účtem v kabině - dostal hostovačku do prvoligové Slavie.

foto: Alena Zapletalová

Povedlo se vám porazit Kralupy vysoko 6:2, jak bys na úvod zhodnotil tuhle výhru?

Věděli jsme, že chceme uhrát tři body, abychom Kralupy trochu odřízly od desátého místa. Chtěli jsme k tomu tak přistoupit a myslím si, že se nám to povedlo. Hráli jsme zodpovědně, dali jsme první gól, což je pro nás velmi důležité. Kolikrát se nám stalo, že jsme dostali první gól a sesypali jsme se.

Povedlo se ti dát hattrick, dokonce ti spoluhráči po třetím gólu házeli na led čepice a helmy. Jak sis to užíval?

Asi dobrý. (smích) Jo, vždycky to udělá radost. Po první třetině jsem říkal Dominiku Šteinerovi, který je sice zraněný, ale je pořád s námi, žije s kabinou, že se dnes na ten hattrick cítím, tak jsem to i splnil. (smích)

Ale asi to bude drahé, co?

No to, co jsem si vydělal, tak taky odevzdám…

Prvním gólem jsi otevřel utkání, zároveň jsi využil přesilovku, jak bys tu situaci popsal ze svého pohledu?

Takhle to trénujeme. Martin Nagy mi skvěle trefil hokejku. Měl jsem ji schovanou za betonem, takže to pro mě bylo jednoduchý.

Tvůj druhý gól pak padl dokonce v oslabení v samotném závěru utkání…

To oslabení bylo hodně dlouhé, ale musím říct, že jsem stále cítil hodně sil. Chvíli předtím se mi únik nepovedl, na poslední chvíli mi zvedli hokejku. No a při tom třetím gólu to bylo velmi podobné. Ujeli jsme dva na jednoho, vzal jsem střelu na sebe a povedlo se mi to trefit přesně tak, jak jsem chtěl.

Máte před sebou týdenní přestávku, co máte na programu, jak ten čas vyplníte?

V pátek máme na programu trénink. O víkendu pak máme volno, někdo má v plánu věnovat se sám sobě, někdo rodině. Těším se, že jim splatím, že s nimi tolik nejsem, hlavně o víkendech. V pondělí se opět sejdeme a budeme se připravovat na středu. (pozn. red.: Krátce po skončení rozhovoru se Tomáš Šťastný dozvěděl o svém hostování ve Slavii Praha, volný víkend se tedy nekoná.)

Další zápas odehrajete opět doma, ve středu 7.2. vyzvete Cheb. Co od toho očekáváš?

Bude to stejný zápas jako proti Kralupům. Cheb se na desáté místo tlačí taky, a i když hrajeme spodní skupinu, tak to není lehké. Musíme neustále dokazovat, že patříme na ty přední dvě místa.


partneři klubu