31.08.2022

Pražské derby nevyšlo. Kobra padla v Letňanech na nájezdy

Matěj Sousedík


Hokejisté Kobry nastoupili v dalším utkání přípravy v derby na ledě Letňan. Ve třetí části se dostali do vedení 2:1, které ale neudrželi a prohráli 2:3 po nájezdech. Domácím pomohl Jiří Hozák, který vstřelil obě branky v základní hrací době a také rozhodující nájezd.


přát., 31.08.2022 v 17:30

HC Letci Letňany

HC Kobra Praha

3:2sn

(0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Hozák (Kastner, Řepík), 57. Hozák (Kolařík, Vacín), 65. Hozák - 13. Němeček (Míšek, Zídek), 41. Petrov (Zídek). Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

HC Letci Letňany: Kopřiva - Čížek, Havelka, Kolářík, Patzelt, Chalupa, Mikulec, Gurjevskij - Uhlík, Arnošt, Řepík, Kastner, Hozák, Kellerstein, Labuzík, Vacín, Pražák, Staněk, Pejchal.

HC Kobra Praha: Sochůrek - Šteiner, Duda, Straka, Knesl, Holý, Svach, Němeček, Jedlička, Šťastný, Kolda, Míšek, Petrov, Zídek, Martínek, Petrák, Novák, Ksandr.

Komentář k utkání

Kobra se v utkání v Letňanech jako první dostala do vedení. Ve 13. minutě se trefil obránce Dominik Němeček.

Ve druhé třetině Letci srovnali. po střele Jiřího Hozáka.

Třetí třetina nabídla hned dvě branky. Ve 45. minutě vedla znovu Kobra zásluhou Daniila Petrova. Letňany ale nakonec dokázaly srovnat v 57. minutě, když se podruhé v zápase trefil Hozák.

Zápas zamířil do prodloužení, které ovšem nerozhodlo, a tak přišly na řadu nájezdy, kde domácím vystřelil vítězství hrdina zápasu Hozák.

Kobra se tak třetí výhry v rámci přípravy nedočkala a pražské derby ovládli Letci.

O třetí výhru budou moct hráči s hadem na prsou bojovat 7.9., kdy na domácím ledě v Braníku přivítají znovu Letce.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Výsledek napovídá tomu, že to bylo vyrovnané utkání. Časem se zvyšovala kvalita té hry. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Velmi dobrý výkon podali oba brankáři. Myslím, že hlavně my jsme měli více gólových šancí a nakonec to utkání dospělo do samostatných nájezdů, kde byli šťastnější domácí.



partneři klubu