29.01.2022

Kobra rozstřílela bruslaře osmi góly

Martina Nová


Sobotní večer byl ve znamení střelecké podívané v Braníku. Od začátku zápasu šli domácí za jasným vítězstvím. Přestože ve třetí třetině ještě Havlíčkův Brod lehce kousal, Kobra se nenechala rozhodit a svého soupeře sestřelila výsledkem 8:3


35. kolo, 29.01.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

BK Havlíčkův Brod

8:3

(2:0, 1:0, 5:3)

Branky a nahrávky: 2. Zídek (Čech, Heldák), 19. Ženíšek (Šťastný, Šteiner), 21. Havrda (D. Novák), 47. D. Novák (Janda, Knesl), 48. Tondr (Šťastný, Šteiner), 51. Čech (Heldák, Zídek), 53. Heldák (Zídek, Čech), 60. Bříška (Šťastný, Tondr) – 43. Kliment (Voříšek, Čermák), 50. Kalač (J. Ludvík), 51. T. Ludvík (Nepokoj, Čejka). Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 149. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 8:3.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Ženíšek, Holý, Svach, Šteiner, Knesl, Janda – Heldák, Zídek, Šťastný, Tondr, Čech, D. Novák, Bříška, Petrák, Havrda.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek – Nepokoj, Kabelka, J. Ludvík, Kliment, Čermák – Mlynář, Bulín, Tecl, Čejka, Voříšek, Kalač, Holenda, T. Ludvík, Vacík.

Komentář k utkání

Duel odstartovali domácí hned gólově. V dorážce odražené střely od gólmana se prosadil Václav Zídek. Vzápětí mohli domácí vést o dvě branky po pokusu Knesla, ale hostující brankář střelu zlikvidoval. Kobra byla i v dalším průběhu aktivnějším celkem, Chaloupkovi přidělávali vrásky zejména Bříška s Havrdou. Skóre se ale změnilo až v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy přesilovku proměnil Kristian Ženíšek a poprvé se prosadil v dospělé kategorii Kobry. Půl minuty před sirénou ještě ujel Novák ve vlastním oslabení, nakonec bez úspěšné koncovky.

To, co se nepovedlo Novákovi, se dokonal Maxim Havrda, jenž propálil hostující svatyni při přesilové hře soupeře. Asi do té doby největší šance bruslařů přišla v polovině utkání z hokejky Voříška během početní výhody, Sochůrek ale situaci ustál s grácií. Přestože do konce druhé třetiny byli k vidění vyloučení a pohledné šance, další gól nepadl.

Ve třetí části se pak rozjely střelecké hody par excellence. Braničtí šli téměř na dvě minuty do tří a Havlíčkův Brod prolomil gólové trápení zásluhou Michala Klimenta. Nicméně nedlouho poté odpověděl Dominik Novák a Kobra vedla znovu o tři branky. To odstartovalo čtyři minuty, v nichž padlo dohromady pět gólů.

Dalším úspěšným střelcem se stal Lukáš Tondr, který využil přesné přihrávky Šťastného a zužitkoval přesilovku. Slabší chvilku si v brankovišti vybral Sochůrek, který během minuty dvakrát inkasoval. Nejprve ho pod beton prostřelil David Kalač, poté skóroval Tomáš Ludvík - 5:3.

Pražané udělali razantní konec s tímto pokusem o obrat a do konce zápasu už vsítili branku pouze oni. Zcela bezmocný byl Chaloupek proti Danielu Čechovi, horní roh pak vymetl pro změnu Denis Heldák. Zmírnit výsledek ještě mohl Vacík, avšak neúspěšně. Naopak v 60. minutě zpečetil tříbodové vítězství legendární Kamil Bříška a Kobra triumfovala 8:3.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Minulé utkání v Brodu jsme prohráli 3:2, měli jsme jim tak co vracet. Díky dnešní prohře Příbrami s Chebem ztrácíme na druhé místo v tabulce už jen bod a do zápasu jsme šli s tím, že ho chceme urvat. První třetina byla dobrá, 2:0 pro nás. Druhá třetina bohužel pouze jen 1:0, soupeř se zvedl a museli jsme víc forčekovat. Pak začal Brod hrát víc individuálně do obrany, dali nám z toho dva góly. Naštěstí jsme dali další dvě branky, které změnily průběh zápasu a už jsme ho měli pod kontrolou. Teď máme týden pauzu, pak nás čeká poslední kolo zápasů. Těšíme se na zápas do Tábora, měl by to být dobrý hokej. Věříme, že se nám do té doby uzdraví Marek Ryzák a vrátí se do sestavy a že Tábor konečně porazíme za tři body.“

Michal Konečný (BK Havlíčkův Brod): "My se na výsledek strašně nadřeme. Když už se dostáváme do zápasu a snížíme na 3:5, tak hned dostaneme neuvěřitelný gól na 3:6. Mančaft jde pak do ponoru. Strašně se nadřeme na góly, naopak je dostáváme lehce, to s mančaftem dělá divy. Já klukům nemohu upřít snahu a bojovnost, ale soupeř nás prostě tvrdě trestal za každou chybu. V přesilovce Vořech nedá gól do prázdné brány a soupeř stejnou šanci využije, proto je soupeř o 26 bodů před námi. Je to hrozná situace. Kluci jsou z toho špatní. Výsledek byl je krutý, není to ale poprvé, už je toho moc. Snad nás od pondělí bude víc. Nechci se na to vymlouvat, ale všechno souvisí se vším. Pořádně jsme netrénovali, teď znovu nebudeme. Těžko se mi to vykládá. Přišli třeba kluci, kteří byli tento týden jednou na ledě. Bohužel, je to jak přes kopírák. Snažíme se, dřeme, bojujeme, ale neproměníme šance, kdy za stavu 1:3 máme dvě gólovky, ale dostaneme na 1:5. Pak se krásně zvedneme, dáme na 3:5, bojujeme, dostaneme ale gól z rohu někde od rolby a je to 3:6."



partneři klubu