24.11.2021

Kobra nedovolila Chebu v závěru srovnat a získala další tři body

Marek Baloun


Šedesát minut se hrál rychlý hokej nahoru dolu, Kobra ukazovala velké kvality v koncovce, přetlačovala soupeře a vypadalo to na jasnou výhru. Pak ale dovolila Chebu zdramatizovat utkání, nicméně si vedení pohlídala a raduje se z obhájení třetího místa.


18. kolo, 24.11.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Stadion Cheb

5:3

(3:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Zídek (Havrda), 13. Heldák (Knesl), 13. T. Šťastný (Šteiner, Bříška), 29. Bříška (Tondr, Ryzák), 60. T. Šťastný (Bříška, Šteiner) – 10. Troška (Holub, Vašíček), 39. Křemen (Kašpar), 58. Troška (Prošek, Novotný). Rozhodčí: Veinfurter – Goltsch, Všetečka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 57. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Ženíšek, Duda, Janda – Tondr, T. Šťastný, Zídek, Heldák, Hrubý, Bříška, Novák, Havrda, Petrov, Petrák, Mucha, Janča.

HC Stadion Cheb: Kašpar – Kořán, Zavřel, Vápeník, Strýček, Stejskal – Hafijanič, Troška, Krutina, Fečo, Romanov, Prošek, Hradecký, Křemen, Novotný, Holub, P. Šťastný, Vašíček.

Komentář k utkání

Kobra začala třetinu v rychlém tempu a netrvalo dlouho a radovala se. V polovině čtvrté minuty se prosadil <b>Václav Zídek</b>, který byl při signalizovaném trestu před Kašparem naprosto nekrytý. Hosté potřebovali na srovnání šest minut. To se bekhendem mezi beton a hokejku Sochůrka prosadil <b>David Troška</b>. Domácí si ale nenechali vzít střeleckou chuť a ve 13. minutě přišly dva slepené góly. Nejprve se nadvakrát prosadil <b>Denis Heldák</b>, když k němu Kašpar odrazil jeho první střelu. Ta druhá mu pak prošla výstrojí a už ji před čárou nezachytil. O 24 sekund později se v úniku parádním betonem prosadil <b>Tomáš Šťastný</b>. O chvíli později mohl přidat branku ještě Lukáš Tondr, odkrytou část klece ale na poslední chvíli zašpuntoval hostující obránce.

Do druhého dějství Kobra vlétla ještě dravěji než do začátku. Už necelé dvě minuty po buly Petrák obkroužil branku, ale nepřekonal Kašparův beton. Následně po faulu na Zídka jel autor první branky trestné střílení, které ale skóre nezměnilo. Zahrozili i soupeři, když se do úniku dostal Romanov. Na Sochůrka si ale nepřišel a z první branky třetiny se tak radovali Pražané. V početní výhodě z mezikruží prostřelil gólmana Stadionu kapitán <b>Kamil Bříška</b>. Západočeši ještě zvládli vstřelit gól do šaten, když se přesně 60 vteřin před koncem prokličkoval a následně zavěsil puk za Sochůrka <b>Adam Křemen</b>.

Třetí třetina už vypadala, že se bude jen dohrávat. Každý tým si odkroutil nebezpečnou akci v prvních minutách a další si už nevypracovávali. Začaly se ale zvedat počty vyloučených hráčů a toho hosté v závěru utkání využili. V polovině trestu Jandy se Západočeši rozhodli zariskovat a odvoláním Kašpara z brankoviště se tak dostali k přesilovce 6 na 4. Už to vypadalo, že se Braničtí ubrání, ale pět sekund před koncem přesilovky doklepl střelu Radka Proška za Sochůrka Zdeněk Troška. Žádné drama se už ale nekonalo, 34 vteřin před sirénou opuštěnou klec trefil Tomáš Šťastný a zpečetil výsledek zápasu.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba, HC Kobra Praha: „Dobře jsme vstoupili do utkání a rozehráli ho, ale druhá třetina byla z naší strany slabá. Dělali jsme chyby, měli zbytečná vyloučení... Zídek neproměnil trestné střílení, nepotrestali jsme čtyřminutovou přesilovku, a pak je z toho zbytečné drama na konci. Tohle je typ utkání, které má být jednoznačně dohrané o tři góly, abychom se na konci nemuseli bát, když vyndají gólmana. Musíme se zlepšit v tréninku a připravit se na Příbram. Na tu se všichni těšíme a musíme uhrát nějaké body.“

Michal Jäger, HC Stadion Cheb: „Dnes jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů ve venkovních zápasech. Myslím, že jsme byli důstojným partnerem soupeři. Všichni víme, že Kobra má nadstandardní tým na tuto soutěž, takže výsledek 5:3, kdy jsme do poslední chvíle zatápěli a hráli o body si myslím je velmi pozitivní do dalších bojů. Bohužel nejsme schopní makat 60 minut a vyvarovat se opakovaných chyb. Mluvíme o nich s hráči od začátku sezóny a dneska tam zase byly a zase jsme byli potrestáni. Pro nás trenéry je to už frustrující. Trénujeme to, mluvíme o tom a stejně to přijde a stejně z toho dostaneme góly. Nicméně dnes jsme celých 60 minut hráli nahoru dolu, byl to rychlý hokej, na druhou ligu nadstandardní, a bylo vidět, že Kobra si je jistější v zakončení, a to rozhodlo. My jsme se to pokusili zkorigovat powerplay, to se i povedlo, šli jsme do risku, měli jsme šanci na srovnání, bohužel dnes nám nebylo přáno.“



partneři klubu