11.01.2020

Další vysoké vítězství! Kobra si u Otavy zastřílela a veze domů tři body

Vojtěch Martinek, Libor Kokoška


Tentokrát už si neoblíbený Písek na Kobru nepřišel! Svěřenci Miloslava Šeby předposlednímu celku tabulky vrátili porážky z posledních dvou vzájemných zápasů a vrací se zpět do Prahy s cennými třemi body na kontě. Před třetí třetinou sice vedli jen 3:2, v závěrečné periodě ale nedopustili překvapení a pěti brankami si pohlídali vítězství. Hattrickem se blýskl Kamil Bříška, dva góly zaznamenal Filip Hlinka. Jednou brankou pak k úspěchu přispěli Lukáš Tondr, Dominik Novák a Tomáš Mrkvička.


30. kolo, 11.01.2020 v 17:30

IHC Králové Písek

HC Kobra Praha

2:8

(1:1, 1:2, 0:5)

Branky a nahrávky: 6. Hanus (Bednařík, Bílek), 37. Hanus (Bílek) – 3. Hlinka (Smejkal, Šefl), 27. Bříška (Tondr, Bárta M.), 33. Novák D. (Šťastný, Popela), 44. Hlinka (Smejkal, Heldák), 44. Bříška, 51. Mrkvička (Bříška, Šteiner), 54. Tondr (Šteiner), 57. Bříška (Šteiner, Bárta M.). Rozhodčí: Kraval – Rubáš, Sedláček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 105. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:8.

IHC Králové Písek: Kříž – Tintěra (A), Bílek, Najman, Sivek, Šafář, Hanus (C), Turek – Strnad, Novák A., Bárta J., Rod, DiLisi, Arnošt, Matějka, Bednařík (A), Karbulka, Fríd.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Knesl, Šteiner (A), Popela, Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Hrubý, Heldák, Novák D., Bříška (A), Smejkal, Bárta M., Petrov, Antončík (C).

Komentář k utkání

Kobra v sobotu vyjela ke svému druhému venkovnímu zápasu v novém roce. Tentokrát do jihočeského Písku, kde sehrála duel s tamními Králi. A o motivaci braničtí hokejisté určitě neměli nouzi, proti předposlednímu celku skupiny Střed se jim totiž na podzim moc nedařilo. Písek svého pražského soka porazil v posledních dvou duelech, v tom prosincovém navíc 8:4.

Lepší vstup do zápasu měli jednoznačně Pražané, už po dvou minutách hry se Filip Hlinka odhodlal k nenápadné střele z mezikruží, která nakonec skončila za zády gólmana Richarda Kříže. Po třech minutách bylo vyrovnáno, domácí hokejisté využili přesilovou hru po faulu Dominika Nováka. Lukáš Bednařík z levého kruhu poslal kotouč na druhou stranu, kde byl úplně osamocený Vladimír Hanus, který z první překonal přesouvajícího se Lukáše Sochůrka.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se Kobra dostala do nadějně vypadajícího přečíslení, jihočeský gólman ale předvedl povedený zákrok a puk do sítě nepustil. Ve 27. minutě už ale byli Braničtí úspěšnější, Lukáš Tondr přesně našel Kamila Bříšku, který bez problémů poslal puk do poloprázdné písecké sítě. O chvilku později to už bylo o dvě branky, krásnou sólovou akci zakončil gólem Dominik Novák. Hráči z pravého břehu Vltavy si ale své dvoubrankové vedení dlouho neužili, nahození Vladimíra Hanuse po zaváhání Lukáše Sochůrka skončilo v hostující kleci.

Kobra o svém víkendovém vítězství tak musela rozhodnout až v závěrečném dějství zápasu. Ve 43. minutě svou druhou branku v dnešním zápase přidal Filip Hlinka, o chvilku později skóroval i Kamil Bříška. Písečtí hokejisté sice měli ještě ve 49. minutě velkou šanci na skórování, jednomu z obránců se ale na brankové čáře ještě povedlo vytáhnout puk z klece. Všechny jihočeské naděje na vyrovnání uhasil deset minut před koncem zápasu dělovou ránu do pravé šibenice Tomáš Mrkvička. Písek na závěr utkání už rozjetým branickým hokejistům nestačil, v 55. minutě tak přidal už sedmou pražskou trefu Lukáš Tondr. Branický gólostroj byl k nezastavení, a tak v 57. minutě Kamil Bříška zkompletoval hattrick.



Ohlasy trenérů

Václav Šrámek (IHC Králové Písek): "Chtěli jsme napravit naši poslední prohru, což se nám nepovedlo. Věřili jsme si, protože se nám naposledy proti Kobře docela dařilo. Rozhodujícím momentem zápasu podle mě byla naše dlouhá přesilovka na začátku třetí třetiny, během které jsme ale nedokázali dát gól. Pak jsme udělali dvě obrovské chyby, soupeř odskočil na 5:2 a bylo po zápase."

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Měli jsme Písku co vracet, v posledních zápasech nás připravili o sedm bodů. Dneska jsme potřebovali vyhrát, abychom udrželi kontakt s týmy na špičce tabulky, což se nám povedlo. První dvě třetiny nebyly úplně podle našich představ, příliš jsme se snažili hrát individuálně. Ve třetí dvacetiminutovce jsme se zlepšili, z čehož pak pramenily naše góly. Bylo to pro nás důležité vítězství. Máme týden volno, který strávíme přípravou na sobotní zápas s Táborem."



partneři klubu