20.11.2019

O 16 vteřin Kobře utekly body a z Kolína se vrací s prázdnou

Barbora Wolfová


Kobra prochází ne příliš úspěšným obdobím a kromě vítězství nad Čínou ztrácí všechny body. V Kolíně držela tempo po celou dobu zápasu až do poslední minuty. Dvakrát zvládla dotáhnout skóre, ovšem 16 vteřin před konečnou sirénou domácí zvýšili na 3:2 a to už Pražané vyrovnat nestačili a přišli tak o první příčku v tabulce.


18. kolo, 20.11.2019 v 18:07

SC Kolín

HC Kobra Praha

3:2

(1:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Němec (Martínek, Barták), 49. Šafránek (Malý, Semirád), 60. Němec (Hanzl) - 10. Šteiner (Mrkvička, Šťastný), 56. Šťastný (Tondr, Bříška). Rozhodčí: Vyštejn - Hnát, Dědek. Vyloučení: 6:4, navíc Stehlík (KOL) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 720. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

SC Kolín: Sejpal - Barták, Březina, Jelínek, Pýcha, Hanzl, Havelka - Procházka, Stehlík, Martínek, Vaňkovský, Mašín, Semirád, Malý (C), Zumr (A), Jindra, Němec, Šafránek (A)

HC Kobra Praha: Sochůrek - Šteiner (A), Mrkvička, Valík, Pelant, Šefl - Petrov, Šťastný, Heldák, Antončík (C), Tondr, Hotěk, Bříška (A), Hrubý, Hlinka, Novák, Smejkal

Komentář k utkání

První gól na sebe nenechal dlouho čekat. Už v druhé minutě se podařilo Marku Němcovi vsítit kotouč odražený od mantinelu za bránou. To však hosty nepoložilo a o sedm minut později vyrovnali stav utkání na 1:1. Střelu Mrkvičky od modré dokázal tečovat za záda kolínského gólmana Dominik Šteiner. Od toho momentu bylo až do třetí třetiny gólmanské duo bezchybné.

Už na začátku druhého dějství mohl otočit skóre Šťastný, ovšem trefil jen spojnici branky domácích. Prostřední část se nesla v duchu nedisciplinovanosti a dohromady v ní udělil hlavní rozhodčí pět dvouminutových trestů. Ani jedna z přesilových her však nebyla využita a tak byl stav po 40 minutách 1:1.

V devětačtyřicáté minutě se podařilo domácím vrátit si vedení o jeden gól. David Šafránek si udělal kličku před brankoviště, položil do hostujícího gólmana Sochůrka a bekhendem ho překonal. Kobra si v třiapadesáté minutě vzala oddechový čas a tři minuty později dokázala opět vyrovnat. V nepřehledné situaci u brány domácích se vyznal Tomáš Šťastný a vybojoval tak naději pro Pražany, že by si mohli odvézt alespoň jeden bod. Už zbývalo jen 16 vteřin do konce utkání, když ujel po pravé straně Marek Němec, bekhendem překonal Sochůrka a vybojoval tak pro domácí plný počet bodů.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Přestože se rychle dostali do vedení 1:0 tak to bylo vyrovnané utkání. Nikdo nemohl říct, že by měl ze hry víc ten nebo onen. Samozřejmě to byla otázka, kdo udělá víc chyb. Šafránek si je tam pak povodil a bylo to 2:1, tak jsme stáhli hru na dvě lajny. Vytvořili jsme si tlak, dokázali jsme vyrovnat na 2:2. No a konec, to je darebáctví největšího řádu. Hrajeme čtyři na čtyři a necháme si dát gól 16 vteřin před koncem. To nemá žádnou omluvu, tečka."

Petr Martínek (SC Kolín): "Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání a obě mužstva si vytvořila spoustu šancí. Bylo to zajímavé utkání pro diváky, ale už méně pro trenéry, protože to bylo samé přečíslení. Kobra tady odehrála parádní zápas. V závěru jsme měli štěstí my, to rozhodlo, a jsme za to hrozně rádi. Kobra má vynikající mužstvo, my jsme je letos ještě neporazili, teď se nám to povedlo."



partneři klubu