11.09.2019

Výhra v prvním kole, Kobra si doma poradila s Klatovy

Libor Kokoška


Kobra vstoupila do nové druholigové sezóny úspěšně. Po tuhém boji zvítězila nad západočeskými Klatovy 4:2, a připsala si tak první tři body do soutěžní tabulky. První perioda sice skončila nerozhodně 0:0, v následujících dvou už ale byla Kobra lepším celkem. Svou první soutěžní trefu v modro-žlutém dresu přidali Kamil Bříška a Denis Heldák. Bývalý jablonecký střelec se trefil rovnou dvakrát.


1. kolo, 11.09.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

SHC Klatovy

4:2

(0:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 25. Bříška (Mrkvička), 28. Hlinka (Heldák, Valík), 52. Heldák (Novák, Hlinka), 59. Bříška – 49. Roubal J. (Tulačka, Houfek), 56. Roubal D. (Hasman, Slavík). Rozhodčí: Vokřál – Marek, Ovsík.. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 127. Průběh utkání: 2:0.

HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Valík, Knesl, Šefl, Šteiner (A), Mrkvička, Šmíd – Petrov, Hlinka, Antončík (C), Šťastný, Novák, Netolický, Bříška (A), Šeba, Smejkal, Heldák, Hrubý, Tondr, Mucha.

SHC Klatovy: Kolář (Hauser) – Slavík (C), Šiller, Houdek, Lokajíček, Kremláček, Houfek, Walter – Uhlík, Matiášek, Roubal D. (A) – Rohla, Tulačka (A), Mužík – Eret, Roubal J., Vávra – Hasman, Hanzlík, Procházka.

Komentář k utkání

V úvodním kole druhé ligy se na branickém zimním stadionu představily Klatovy. Dobře bruslící celek ze západu Čech patří každoročně k černým koním třetí nejvyšší tuzemské soutěže, který dokáže potrápit i mnohem zvučnější soupeře. Klatovskou minulost má za sebou z branického celku například gólman Lukáš Sochůrek, který si za farmu extraligové Plzně připsal takřka šedesát startů.

Už od první třetiny bylo jasné, že se bude hrát bojovný hokej. Ani jeden z týmů nedal soupeři nic zadarmo, a v první třetině tak nebyly k vidění žádné gólové hody. Kamil Bříška se sice po nádherné sólové akci dostal do zajímavé střelecké pozice, dobře chytajícího Kristiána Koláře ale nedokázal překonat. Po dvaceti minutých hry tak světelná tabule ukazovala nerozhodné skóre 0:0

Do druhé periody vstoupili domácí hráči v mnohem lepším rozpoložení. Už po čtyřech minutách hry šla Kobra do vedení, když Kamil Bříška přetavil signalizované vyloučení střelou z prostoru mezi brankovištěm a kruhem v úvodní trefu. O tři minuty se Kobra mohla opět radovat, Denis Heldák našel u tyče úplně volného Filipa Hlinku, který jednoduše dorazil puk do hostující branky.

Ve třetí třetině se hostujícím hráčům povedlo středeční zápas zdramatizovat. Na 1:2 snižoval v 49. minutě po zakončení z první Josef Roubal. Jednogólový rozdíl ale nevydržel dlouho, o tři minuty později si připsal premiérový gól v dresu Kobry Denis Heldák. Čtyři minuty před koncem zápasu sice ještě poslal Klatovy na dostřel branického celku z bezprostřední blízkosti branky Josef Roubal, výhru Kobry ale o něco později pojistil Kamil Bříška přesnou trefou do prázdné branky.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Vstoupili jsme do utkání s tím, že chceme soupeře přebruslit. Začátek byl hodně vyrovnaný, pak bylo důležité, že jsme dali první gól. Po druhém gólu jsme udělali zbytečných pár faulů, které nás zbrzdily. Toho se musíme vyvarovat, musíme být více disciplinovaní, obzvlášť pak v situacích, kdy vedeme jen o gól. Musíme být příště také lepší v zakončení, budeme muset v tréninku zapracovat i na přesilovkách. Bylo to vydřené utkání."

Michal Straka (SHC Klatovy): "Viděli jsme vyrovnané utkání. Dnes rozhodlo to, že soupeř měl pár zkušených hráčů, například Bříška nebo Tondr. My máme hodně mladých hráčů a v těch rozhodujících situacích nejsme tak šikovní. Je pozitivní, že se nám dvakrát podařilo vstřelit kontaktní gól. Musím dneska naše mladé mužstvo pochválit, předvedli jsme dnes dobrý výkon."


partneři klubu