18.02.2022

Poslední šance na zisk druhého místa. Překvapí Kobra doma Příbram?

Vít Trubička

Druholigová skupina Jih se pomalu dere do svého finiše. Braničtí mají před sebou poslední tři zápasy, z nichž hned ten první je jakousi generálkou na play-off. Právě na příbramský Baník totiž svěřenci Miloslava Šeby téměř jistě narazí. Momentálně akorát mají šanci ještě zabojovat o druhou příčku a o možnost začínat doma.

Proti Středočechům zatím branický celek odehrál pět soutěžních utkání. Soupeř má ovšem ve vzájemných soubojích o jeden bod navíc, neboť ke dvěma vítězstvím, jež vybojovaly oba celky, přidal i výhru v samostatných nájezdech v posledním vzájemném střetnutí.

Příbram je ale momentálně celkem ve formě. Od předchozího zápasu s Kobrou jen jednou nedokázala zvítězit, a to na ledě Chebu. Další jeden bod posléze ztratila při výhře v samostatných nájezdech proti Klatovům. Na své cestě naopak Baník smetl například vysoko 8:3 lídra z Tábora, či 8:0 venku Havlíčkův Brod.

Ve svém útočném snažení se Příbramští mohou spolehnout především na trojici Josefus – Rohlík – Tlačil. Petr Josefus je nejlepším asistentem svého týmu se 46 nahrávkami, jež doplnil osmnácti góly. Jan Tlačil pak nejlepším střelcem s 32 góly, k čemuž přidal 21 asistencí. Mezi ně se ještě vklínil Miroslav Rohlík. Ten má na svém kontě 21 gólů a 35 přihrávek. Jan Tlačil ale před koncem přestupového období kádr Baníku tak trochu opustil, má vyřízené střídavé starty do prvoligových Litoměřic.

Braničtí naopak v poslední tobě trochu výsledkově kolísají. Zejména zakletý je pro ně jih Čech, neboť nestačili na Tábor a Písek. V obou případech na kolbištích soupeřů. O to více je Kobra úspěšná na domácím svatostánku, kde naposledy prohrála 15. prosince loňského roku v prodloužení proti Řisutům. Od té doby ztratila jediný bod za vítězství v prodloužení nad Táborem.

Ofenzivním tahounem Kobry ve všech možných kvantifikovatelných statistikách je kapitán týmu Kamil Bříška. Svých 79 kanadských bodů rozdělil přesně mezi 35 gólů a 44 asistencí. Na záda mu sice dýchají jeho parťáci z jednoho útoku Tomáš Šťastný a Lukáš Tondr. První z nich má ale Bříšku ztrátu patnácti bodů, druhý dokonce 33.

Podaří se tedy Kobře pokračovat ve vydařené domácí úspěšnosti a dokráčí si ke třem bodům, které by jí mohly živit naději na druhou příčku a tím pádem i možnost v play-off začínat doma? Příbram si jistě bude chtít svou pozici podržet, navíc má ještě poslední zbytky šancí na čelo tabulky, takže na Kobru nečeká jednoduchý úkol. Úvodní buly v Příbrami pane v 18 hodin. Přímý přenos ze souboje bude přípraven na Czech Icehockey.tv či v textové podobě na Onlajny.com.

související články


partneři klubu