22.12.2019

Zpočátku nás Čína kousala, s trochu taktiky se ale dá přehrát, hlásí trojnásobný asistent Bárta

Vít Trubička

Jednou z hlavních postav výhry Kobry nad čínským Drakem je bez debat Michal Bárta, jemuž se povedlo třikrát nahrát na gól. A to zejména v prvních dvou třetinách, kdy se skóre vyvíjelo poměrně vyrovnaně. „Tři body dobré, výhra dobrá. Číňani nás sice ze začátku kousali, ale pak jsme odskočili a už si to pohlídali,“ říká úspěšný nahrávač.

Další výhra proti Číně se zpočátku nerojila tak jednoznačně, jak nakonec vypadala. Jak zhodnotit utkání z vašeho pohledu?
Tři body dobré, výhra dobrá. Číňané nás ze začátku kousali, což jsme čekali. Trošku to bylo nervózní za stavu 3:3, ale pak jsme jim dali pár branek, odskočili jsme a už jsme si to pohlídali.

Co se změnilo ve třetí třetině? Byl znát třeba větší klid, vzhledem k tomu, že jste vedli o tři branky?
Už jsme si říkali, že to jen pohlídáme a dáme nějaký pojišťovací gól. Nakonec nám to tam takhle napadalo, za což jsme rádi.

Nasazení Číňanů bylo ze začátku celkem značné. Jak jste se s tím zvládli vypořádat?
Hráli to, co jsme očekávali. Nechci říkat, že hráli zběsile, ale vycházel jim takový svižný hokej a vysunutý forčeking. Jsou takoví hbití, ale když do toho dáme trochu taktiky a zkušenosti, tak se dají přehrát dvěma, třemi nahrávkami.

Vy sám jste zaznamenal tři asistence. Dalo by se říct, že jste se pasoval do role pomocníka střelců?
To bych neřekl. (smích) Mimo těch asistencí jsem měl ještě několik šancí, ze kterých bych mohl skórovat. Gólman to tam ale dobře chytil. Nekoukal bych na to, že jsem dal gól nebo ne. Je úplně jedno kdo skóruje, mně se třeba podaří skórovat příště.

Jak důležitá je tahle výhra pro sebevědomí, když přihlédneme k minulému zápasu s Kolínem, který se ne úplně vyvedl?
S Kolínem nám nevyšla zejména druhá třetina, kde jsme propadli několika individuálními chybami. Nechci říct, že proti Číně byly tři body povinnost, jsme za ně rádi, ale kdybychom je nezískali, asi by to o něčem vypovídalo.


partneři klubu