20.12.2019

Kobra vs. Čína popáté, oproti původnímu plánu se duel sehraje v Braníku

Vojtěch Martinek

Těsně před Vánoci do Braníku opět zavítá exotický soupeř – už počtvrté v sezóně do Prahy přicestují čínští zlatí draci, kteří budou vedeni jako domácí tým. Uspěje Kobra nad outsiderem i tentokrát a připíše si na své konto další vysokou výhru? Úvodní buly bude vhozeno přesně v šest večer.

Od posledního vzájemného střetnutí Branických s Čínou, které se odehrálo 14. listopadu, se toho pro draky příliš nezměnilo. Svěřenci lodivoda Jiřího Šejby od té doby utrpěli dalších osm porážek, ani jednou navíc svému soupeři nevstřelili více než tři góly. Už nyní je více než pravděpodobné, že základní část zakončí na poslední pozici v tabulce – vždyť v dosavadním průběhu ročníku nasbírali jen jeden jediný bod...

K hrozivému celkovému skóre exotického klubu, které je momentálně 57:299, nemalou měrou přispěla i Kobra. Na konci září v prvním vzájemném utkání Čínu smetla 11:2, o měsíc později dokonce 17:3. V listopadu následovaly výsledky 9:2 a 14:0, přičemž v posledním zmíněném utkání si alespoň jeden kanadský bod na konto připsali všichni Pražané. Hlavním postrachem draků byl ve všech utkáních Kamil Bříška, který proti asijskému výběru nasbíral celkem dvaadvacet bodů (10+12). Rovných deset z nich navíc vytěžil v říjnovém zápase.

O čelo produktivity sobotního soupeře Branických se dělí Michal Kučera (14+4) a Xudong Xiang (10+8), oba dva mají na kontě celkem osmnáct bodů. V těsném závěsu za nimi je Mingju Zheng (13+2), nelze opomenout ani příspěvky Pavla Husarika (3+8). Kvalitní výkony podávají rovněž Adam Zich (3+5) a Martin Bláha (3+4), kteří se k týmu připojili v průběhu října z kladenské juniorky.

Zatímco v poli najdeme i několik českých jmen, obsazení brankoviště draků je čistě čínskou záležitostí. Poměrně rovnoměrně se o čas mezi třemi tyčemi dělí hned tři brankáři. Nejvíce toho dosud odchytal Pengfei Han, který má také nejlepší průměr inkasovaných branek: 8,58. Průměr Shengronga Xia, jenž od konce listopadu nenastoupil ani k jedinému zápasu, činí 9,64 a ten Hana Wanga dokonce 10,74.

související články


partneři klubu