29.01.2019

Boj o play-off pokračuje soubojem s Mostem

Vojtěch Martinek

Základní část letošního ročníku třetí nejvyšší hokejové soutěže pomalu ale jistě míří do finiše, zbývá odehrát už jen sedm kol. Aktuálně šestá Kobra je zapletena do tuhého boje o play-off, který bude ve středu pokračovat dalším zápasem – tentokrát se proti ní postaví trápící se Mostečtí lvi, kteří už přes měsíc nevyhráli. Zvládnou domácí v Braníku potvrdit roli mírného favorita?

Mostečtí hokejisté ještě nedávno platili za obávaného dravce, který se se Sokolovem pral o čelo severní skupiny druhé ligy a válcoval jednoho soupeře za druhým. Pak ovšem přišel zlom – dva dny před Vánoci padli na ledě Trutnova 4:6 a od té doby už sladkou příchuť vítězství nepocítili. Severočeši tak prohráli už sedmkrát v řadě, přičemž hned pětkrát svému protivníkovi podlehli rozdílem tří a více branek. Zatím nejvyšší porážku v lednu zaznamenali v Jablonci, kde je tamní Vlci převálcovali 8:2.

Dosud poslední duel pak svěřenci trenérského dua Kašťák–Šafner odehráli minulou sobotu, když je los čtyřiatřicátého kola zavedl na půdu kolínských kozlů, a ani tentokrát se jim nepodařilo uspět. Domácí se v prvním dějství ujali tříbrankového vedení, které pak v prostřední periodě svou čtrnáctou brankou v sezóně zkorigoval Vladimír Kýhos mladší. Hosté se nehodlali vzdát bez boje a ve třetí třetině domácího Sejpala překonali ještě dvakrát, Středočeši však zvládli za Hanuljaka poslat ještě další tři kotouče, a definitivně tak rozhodli o svém tříbodovém vítězství. Hvězdou utkání byl jednoznačně David Šafránek, který se podepsal hned pod čtyři ze šesti kolínských branek.

Výše zmíněný Vladimír Kýhos ml. je jednou z hlavních opor mosteckého celku v aktuálním ročníku, na svém kontě má už 39 bodů (15+24). Na čele týmového kanadského bodování pak najedeme Pavla Smolku (24+23) a Františka Barklíka (23+23), tedy třetího, resp. pátého nejproduktivnějšího hráče celé druhé ligy. Lví klec pak pravidelně střeží ostřílený veterán Miroslav Hanuljak (25 Z, prům. 4,28), kterému kryje záda Dominik Chabr (11 Z, prům. 6,33). Dvě utkání odchytal teprve dvacetiletý Jakub Kovařík (prům. 2,57).

Co se letošní vzájemné bilance s Mostem týče, zatím platí poněkud zvláštní pravidlo: dosud se vždy z úspěchu radoval hostující celek. Kobra uspěla na ledě A-Benet areny 5:4 po nájezdech (15. září) a 5:2 (21. listopadu), zatímco Lvi si body z jihu Prahy odvezli v polovině října po výhře 3:0. Uvidíme, zda-li se Branickým ve středu povede prokletí domácích celků zlomit.

související články


partneři klubu