16.08.2018

Jakub Schejbal: Přestože jsem obránce, hra v útoku mi celkem sedla

Vít Trubička

Jedním z nováčků v dresu Kobry v přípravě je Jakub Schejbal. Při své premiéře na pozici útočníka se zapsal proti Táboru do střelecké listiny dvěma gólovými trefami, čímž svému týmu pomohl otočit vývoj utkání ve vlastní prospěch. Kromě zápasu poodkryl Schejbal i samotný průběh letní přípravy Kobry.

Nastoupil jste poprvé v dresu Kobry v útoku a hned jste vstřelil dva góly. Jak to na vás působilo?
Začal jsem v útoku, i když správně jsem obránce, tudíž to bylo trochu jiné. V lajně jsem si ale se spoluhráči sedl. Povedlo se nám dát dva góly, takže si myslím, že to bylo super.

Celý zápas se nesl v duchu dotahování výsledku, ať už na táborské straně, či straně Kobry. Čekali jste takhle dramatický vývoj utkání?
Určitě ne. Ze začátku jsou přípravné zápasy dosti nahoru – dolů. Každý zkouší co může, každý zkouší lajny, jak si to sedne a takhle to z toho vyplývá

Vyhovují vám v přípravě spíše takovéto vyrovnané utkání, oproti jednoznačným výsledkům?
Vždycky je spíše lepší, hrát přípravu vyrovnaně. Když to není jednoznačné, je vidět, co lze případně zlepšovat.

Myslíte, že zápas ovlivnila častá vyloučení na obou stranách?
Myslím si, že úplně ne. Z přesilovek nepadlo tolik gólů. Góly padaly spíše z nedůrazu či z drobných chyb, které by se normálně v sezóně neměly stávat. Přesilovky dnes tolik nerozhodovaly.

Jak zatím vypadá příprava Kobry, i co se tréninkové fáze týče?
Trénujeme momentálně tady na stadionu každý den dvakrát. Minulý týden jsme odtrénovali celý v kuse bez zápasů a vypadá to zatím dobře.

Co zatím máte v rámci přípravy za sebou?
Odtrénovali jsme ten minulý týden a předtím jeden zápas. Jinak nějaké další tréninky na ledě a něco na suchu.


partneři klubu