06.03.2018

Lukáš Tuma: Musíme dodržovat tuto hru a jsme schopni jít dál

Barbora Wolfová

P R A H A - Play-off už je v plném proudu a sérii proti Vrchlabí Kobra s přehledem vyrovnala jednoznačným vítězstvím 7:2. Dva góly vstřelil Lukáš Tuma, čímž tak značně pomohl Pražanům ke klidnému vítězství. Nyní se hra opět vrací na led Vrchlabí a cílem Kobry je otočit sérii na svou stranu.

Jaké bude hodnocení druhého zápasu proti Vrchlabí?
Důležité bylo, že jsme si řekli den před zápasem hodně věcí v kabině a všichni jsme se chytli za rypák a začalo to fungovat. Tahali jsme už za jeden provaz a to nám přineslo ovoce.

Co bylo jiné, oproti prvnímu zápasu této série?
Zapracovali jsme na jejich založení a napadání. Soustředili jsme se na chytání jejich rozjezdů po křídlech a fungovalo to. Dokázali jsme je zastavovat a rychle to otáčet. Z toho padaly rychlé góly.

Jak vám pomohlo domácí prostředí?
Vždycky je to příjemné, ale všude musíme hrát stejně. Teď se vracíme do Vrchlabí a musíme tam dodržovat tu hru, co jsme si řekli, a snad nám to přinese to ovoce, co tady.

Do dalšího zápasu berete jaké ponaučeni?
Je pro nás důležité chytat jejich založení útoku. To když zastavíme ve středním pásmu, tak to budeme otáčet a brejkovat do protiútoku. Jsme schopní je takhle porazit. Hlavně nefaulovat, protože v tomto zápase jsme měli jen asi 2 vyloučené hráče a to nám pomohlo. Zbytečná vyloučení, kterých jsme se v základní části dopouštěli, nás stála hrozně moc sil.

Jaký je mezi vámi a Vrchlabím rozdíl?
Tentokrát nám přálo štěstí a předevčírem přálo soupeři. Zápasy byly stejné, jen šlo o to, kam se štěstí přikloní. Myslím si, že je to skvělý hokej, který je hezký i pro diváky. Je dobře, že to není nějaká plácaná.

Jsem sváteční střelec, je důležité, že to tam napadalo

Dával jste 2 góly, což není moc obvyklé…
Já jsem sváteční střelec. Ale bylo důležité, že to tam padlo. Padlo to tam nejen mně, ale i Chlápovi a Kellymu, takže hlavně že jsme vyhráli. Je jedno kdo dává góly, musíme tahat za jeden provaz a prostě přes Vrchlabí projít dál.

Víte, jak to vypadá s gólmany do třetího utkání?
To je na trenérovi. Těžko říct, protože se střídají vždycky po zápase. Teď Mouček zachytal suprově tento zápas a má fazonu, takže se uvidí.

Jak je na tom momentálně vaše marodka?
Po druhém zápase jsou všichni fit až na nějaké šrámy v obličeji, jako má Jedlička a Šteiner. Jediné, co je opravdu ztráta, je Martin Semrád, ten to má špatné. Má krev mimo nosní dutinu a vypadá to aspoň na 14 dní. Další hráči ze Slavie taky asi už nepřijdou, aby měli odehráno dostatek zápasů tam. Ale když budeme hrát takhle a budeme parta jako teď, tak jsme schopni jít dál.


partneři klubu